MHP hilal kart uygulamasını başlatıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (17:38)   Son Mesaj: 02-25-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    02-25-2011

    MHP hilal kart uygulamasını başlatıyor

    MHP hilal kart uygulamasını başlatıyor


    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, ''Türkiye'de hilal kart uygulaması başlatacağız. Dar gelirli ve bakıma muhtaç insanlar hilal kartla bulundukları ilçede ihtiyaçlarını karşılayabilecek'' dedi.

    Ekici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır ve 7 milletvekili, Samsun'da ''Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'' düzenledi.
    Gazi Sahnesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Ekici, 2023 yılına kadar bölgesel ve küresel güç haline gelmiş bir Türkiye oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. ''Bizim hayallerimiz var. Biz, hayallerimize uygun fikrimiz, fikrimize uygun çalışma programı olan bir siyasi partiyiz'' diyen Ekici, 2023'e kadar giden süreçte tek başına iktidar olmak istediklerini ifade etti.

    İktidara geldiklerinde ''hilal kart'' uygulaması başlatacaklarını belirten Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bugün yaşanan ekonomik sosyal ve siyasal çıkmazların batağından çıkmanın yolu, güçlü MHP iktidarından geçer. Türkiye, insanların kaderine razı bırakıldığı, bir torba ekmek ile 500 kilo kömüre mahkum bırakıldığı, işsizliğin tavan yaptığı bir ülke haline getirildi. Bizim projelerimizde sağ elin verdiğini sol el görmeyecek anlayışı vardır. Muhtaç durumdaki ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 2011 ve 2014 dönemlerinde hilal kart uygulamasını başlatacağız.''

    MHP olarak 2011-2015 yıllarını kapsayan süreci onarım ve toparlanma dönemi olarak planladıklarını ifade eden Ekici, ''MHP iktidarında ortalama olarak ekonomide yüzde 7 büyümeyi öngörüyoruz. Milli geliri 1.1 trilyon dolara taşıyabilen, yıllık 700 bin kişiye iş imkanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Kişi başına geliri 14 bin dolara yükselmiş, ihracatı 200 milyar doları aşmış ve toplam istihdamın 25.5 milyon kişiye ulaştığı bir iktidar dönemini kurgulamakta ve hayal etmekteyiz'' diye konuştu.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır da seçim beyannamesinde yer alan projelerin, hedeflerinin yüzde 10'u bile olmadığını söyledi.

    Hazırladıkları beyannamenin arkasında her şeyden önce MHP'nin sözü bulunduğunu belirten Çakır, ''Kamuoyu çok iyi bilir ki MHP'nin sözü senettir. MHP'nin Genel Başkanı'nın sözü devlet sözüdür. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, beyannamenin her noktasında işlerin nasıl yapılacağını, kaynakların nereden temin edileceği konusunda hassasiyetle durmuştur. Yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey bu beyannamede yoktur'' dedi.

    Toplantıda MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, seçim beyannamelerinde yer alan maddeler hakkında bilgi verdi.




    MHP hilal kart uygulamasını başlatıyor Yorumları