3 milyon TL'lik kumaç çalan hırsızlar yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (17:04)   Son Mesaj: 02-25-2011 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    02-25-2011

    3 milyon TL'lik kumaç çalan hırsızlar yakalandı

    3 milyon TL'lik kumaç çalan hırsızlar yakalandı


    İstabul'un çeşitli ilçelerinde kamyon ve depolardan toplam 3 milyon TL değerinde kuşam ve giyim eşyası çaldığı iddia edilen 8 kişi yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, Avcılar, Beylikdüzü ve Bağcılar sanayi bölgelerinde 5 ay önce kumaş topları yüklü kamyonlardan üst üste hırsızlık yapılmasına ilişkin çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayların yaşandığı sanayi bölgelerinde önlemlerini arttırarak, şüphelilere yönelik 5 ay teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi.
    Gerekli ön çalışmanın ardından Beylikdüzü, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Fatih'te bulunan bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, suç örgütü elebaşı olduğu ileri sürelen Fevzi E'nin (39) de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

    Operasyon kapsamında, çalıntı oldukları belirlenen 788 top kumaş, 500 adet mont, 2 bin 250 adet tayt, 2 çalıntı otomobil, 1 adet silah ve 136 adet fişek, 1 adet sahte sürücü belgesi ve hırsızlıkta kullanıldığı düşünülen malzemeler ele geçirildi.

    Şüphelilerin, 10 kamyon ile 4 depodan kumaş hırsızlığı yaptıkları, 4 otomobil çaldıkları ve 5 kamyondan da hırsızlığa teşebbüs ettikleri anlaşıldı.

    Hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu belirlenen Fevzi E'nin, diğer şüphelilere yüzde 20 komisyon vererek çaldırdığı kumaş veya giyim eşyasını kendi depolarında topladığı, daha sonra mağazasında sattığı ve bu şekilde yaklaşık 3 milyon TL'lik kumaşı piyasaya sürdüğü anlaşıldı.

    -ÇALDIKLARI KUMAŞLARI HAMALLARA TAŞITTILAR-

    Bu arada, şüphelilerin çaldıkları kumaşları, tuttukları hamallara kendi depolarına taşıtmaları, polis kamerasıyla görüntülendi. Şüphelilerin bir kumaş yüklü kamyonu çalmaya teşebbüs etmeleri ve 2 şüphelinin kamyon sürücüsü tarafından kovalanması da güvenlik kameralarınca tespit edildi.

    Polisteki işlemleri tamamlanan 8 kişi, daha sonra Bakırköy Adliyesine gönderildi.




    3 milyon TL'lik kumaç çalan hırsızlar yakalandı Yorumları