Okuyamayan arkadaşları için kampanya başlattılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (16:57)   Son Mesaj: 02-25-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    02-25-2011

    Okuyamayan arkadaşları için kampanya başlattılar

    Okuyamayan arkadaşları için kampanya başlattılar


    Kocaeli’de bir grup ilköğretim öğrencisi Doğu ve Güneydoğuda maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayan öğrenci arkadaşlarına yardım kampanyası başlattı.

    Kocaelili bir grup ilköğretim öğrencisi, Yürüyüş Yolu"nda açtıkları stantla maddi imkansızlık nedeniyle okuyamayan öğrenciler için satış yapıyor. İlköğretim 6 ve 8. sınıfa giden öğrenciler, kendi aralarında topladıkları, makarna, deterjan, patik, tespih gibi birçok ürünü şehirde satıyor. Yardımsever çocuklar, topladıkları parayı Doğu illerindeki arkadaşlarına göndereceğini söyledi.
    Sattıkları malzemeler arasında dedesinin hacdan getirdiği gümüş yüzük olduğunu söyleyen 8. Sınıf öğrencisi Muhammed Özer, "Burada arkadaşlarımla Doğu ve Güneydoğuda okuyamayan öğrenci arkadaşlarımız için stant açtık. Bende oradaki arkadaşlarıma katkı yapmak istedim. Onun için dedemin hacdan getirmiş olduğu gümüş yüzüğü satıyorum." dedi.

    Şimdiye kadar 30 TL topladıklarını söyleyen 5. sınıf öğrencisi Seçkin Çodur, "Malzemeler bitinceye kadar satmaya devam edeceğiz.Bu miktarı artıracağız." dedi. Çodur, buradan elde edilen gelirlerin bir kısmını Güneydoğu ve Doğu Anadolu"daki öğrencilere göndereceklerini, diğer kısmı ile tekrar bir takım malzemeler alacaklarını söyledi.

    Aldıkları malzemelerle yine stant açacaklarını belirten Çodur, "Buradan kazandığımız paralarla yine malzeme alıp stant açacağız. Sonra kazandığımız paraları Doğu ve Güneydoğudaki arkadaşlarımıza göndereceğiz. " şeklinde konuştu.




    Okuyamayan arkadaşları için kampanya başlattılar Yorumları