Otobüs şoförlerine sosyal motivasyon   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (13:56)   Son Mesaj: 02-25-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 602  

    02-25-2011

    Otobüs şoförlerine sosyal motivasyon

    Otobüs şoförlerine sosyal motivasyon


    EGO Genel Müdürlüğü, otobüs şoförlerinin streslerini hafifletmek amacıyla yılda iki defa sinema ve iki defa tiyatro etkinliği düzenleyerek şoförlerini motive edip ödüllendirdiklerini bildirdi.

    Gün içinde en az sekiz sefere çıkan, yüzlerce insanla yüz yüze iletişim kuran otobüs şoförlerinin, streslerini azaltmak, onları ödüllendirmek ve motive etmek amacıyla düzenlenen sinema ve tiyatro organizasyonları, personel tarafından olumlu karşılandı. EGO Genel Müdürlüğü, motivasyon organizasyonlarının yanında, personel ödüllendirme karnesindeki kriterlere göre en yüksek puanı alan, her ay en fazla on personele verdiğini belirtti.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi haber merkezinin yaptığı yazılı açıklamaya göre, sosyal motivasyon çerçevesinde son olarak personelinin "Eyvah Eyvah- 2" filmini ve "İçimizden Biri" adlı tiyatro oyununu izlediği bildirildi.

    Personelin bu uygulamadan çok memnun olduğunun belirtildiği açıklamada, stres altında çalışan şoförlerin iş verimini artırmak ve stres içinde çalışan personelin streslerden arınmasını sağlamak amaçlarının güdüldüğü vurgulandı.

    En az on personele nakdi ödül uygulamasında ise, emsallerine göre başarılı görev yaptığı görülen personele karnesindeki puanlara göre Ödül Kurulu"nun değerlendirmesinin sonucunda belirlenen miktarda, İdare Encümeni"nin onayıyla ödül almaya hak kazandığı belirtildi.

    -"ARAÇ BAKIMINDA YENİ BULUŞLAR YAPANA ÖDÜL"-

    Karnesinde en yüksek puanı alan şoförler şu kategorilerden aldıkları puanlara göre ödül almaya hak kazanıyorlar:

    "Personelin işverene, amirlerine, iş arkadaşlarına ve yolculara saygılı davranması, çevresine iyi örnek olması, mesaiye devam ve görevin yerine getirilmesinde tam ve eksiksiz olması, kullandığı otobüsün temizliğine, bakımına özen göstermesi, son altı ay içinde kaza yapmamış olması, kuruluş web sayfası, Mavi Masa ve otobüs işletme dairesi başkanlığı aracılığıyla hiç şikayet almaması, son bir yıl içinde hiç disiplin cezası almaması, kuruluşun çıkarlarını savunduğu somut olaylarla kanıtlanmış olması, araç bakım ve onarımında yeni buluşlar yapması ve mevcut yöntemlerle yararlı yenilikler meydana getirmesi, servislerini ön görülen sürede verimli olarak tamamlaması, doğal afet ve olağanüstü hal ve durumlarda büyük yararlılık göstermesi."




    Otobüs şoförlerine sosyal motivasyon Yorumları