Tanrıverdi: 367 engelini aşacağız   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (13:36)   Son Mesaj: 02-25-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    02-25-2011

    Tanrıverdi: 367 engelini aşacağız

    Tanrıverdi: 367 engelini aşacağız


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, anayasada geçen yıl yapılan değişikliğin parlamentoda 367 oyla kabul edilmediği için referanduma sunulduğunu anımsatarak bu engeli aşacaklarını açıkladı.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, anayasada geçen yıl yapılan değişikliğin parlamentoda 367 oyla kabul edilmediği için referanduma sunulduğunu anımsatarak, 12 Haziran'da yapılması öngörülen genel seçimlerde ''367 garabetini yenerek tek başına iktidara geleceklerini ve ardından Anayasa'nın değişmez hükümlerinin dışındaki tüm maddelerini değiştireceklerini''söyledi.
    Tanrıverdi, partisinin Uşak İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, genel seçimlerin 12 Haziran'da yapılmasının öngörüldüğünü hatırlatarak, parti teşkilatlarının seçim çalışmalarına bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.

    AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı boyunca gerçekleştirdiği icraatın halka iyi anlatılması gerektiğini ve bu noktada parti teşkilatlarına önemli görevler düştüğünü dile getiren Tanrıverdi, partisinin bu seçimler sonucunda da tek başına iktidar olacağını savundu.

    Tanrıverdi, seçime ilişkin kamuoyu araştırmalarının hiç birinde, AK Parti'nin oy oranının, yüzde 45'in altında gösterilmediğini belirterek, şunları kaydetti:

    ''Sekiz yıldır halkımızdan aldığımız emaneti layıkıyla taşıyoruz. Halkımızın büyük teveccühüyle görevimize devam edeceğiz. Ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi herkes görüyor. Şimdi 2023 yılının Türkiye'sini inşa etmeye çalışıyoruz. Yapmamız gereken çok şey var. Unutmayın, ülkemizde ne zaman bir sıkıntı yaşandıysa altında bir demokrasi açığı, bir demokrasi eksikliği çıkmıştır. Biz bu açıkları kapatmak için bir Anayasa değişikliği hazırladık. Ancak parlamentoda 367 çoğunluğu sağlayamadığımız için 12 Eylül'de referanduma gittik. İşte 367 garabetini yenmek için genel seçimlerde çok çalışmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki, 12 Haziran'da 367 garabetini yeneceğiz ve tek başımıza iktidar olacağız. Seçimlerden sonra da demokratikleşme adına, halkımızın refahı ve huzuru adına Anayasa'yı değiştireceğiz. Anayasa'nın değişmez hükümlerinin dışındaki tüm maddelerini değiştireceğiz.''

    -''TÜRKİYE BÖLGESİNDE GÜÇLÜ ÜLKE HALİNE GELDİ''-

    Tanrıverdi, Türkiye'nin, AK Parti iktidarında güçlü ve uluslararası arenada söz sahibi, aldığı kararlar ve izlediği politikalar ile bölgesinde çok önemli bir güç haline geldiğini söyledi.

    Türkiye'nin, bu dönemde, komşuları ile iyi ilişkiler inşa etmeyi başardığını ve bunun ekonomik yansımalarının hissedildiğini de ifade eden Tanrıverdi, ekonomik kalkınmanın her alanda hızlanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.




    Tanrıverdi: 367 engelini aşacağız Yorumları