Başbakan Erdoğan'dan oğlunun cenazesini istedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (11:56)   Son Mesaj: 02-25-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    02-25-2011

    Başbakan Erdoğan'dan oğlunun cenazesini istedi

    Başbakan Erdoğan'dan oğlunun cenazesini istedi


    Libya'da çıkan çatışmalarda vincin üzerindeyken vurularak öldürülen Türk işçi Yunus Emre Çelik'in babası, başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan oğlunun cenazesinin getirilmesini istedi.

    Libya'nın Trablus kenti yakınlarında çalıştığı şantiyede vinç üzerinde keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülen Trabzonlu vinç operatörü Yunus Emre Çelik'in babası İsmail Çelik oğlunun cenazesinin getirilmesi için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a çağrıda bulunarak yardım istedi.
    Baba İsmail Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in cenazeyi Türkiye'ye getirmek için yoğun çaba sarfettiklerin ancak bu zamana kadar bir sonuç alamadıklarını ifade ederek "Hepsinden Allah razı olsun ama hiçbir sonuca ulaşamadık. Başbakanımızdan ricam cenazemizin en kısa zamanda gelmesi. Cenazenin ne zaman alınacağı belli değil. Başbakanımızdan ricamız direk devreye geçsin, cenazemizi almamıza yardımcı olursa memnun oluruz" dedi.

    Babasının ismini verdiği oğlunun dedesinin yanına gömüleceğini belirten İsmail Çelik "Babam Yunus'un ismini vermiştim oğluma. Onu da babamın yanına defnedeceğiz" dedi.

    Öte yandan Libya'daki yetkililerin Türkiye'den cenazeyi almaya gelecek olan uçağın sivil uçak yerine askeri kargo uçağı olmasını istediği, Trablus yakınlarındaki askeri bir üsten cenazenin gönderilebileceğini söyledikleri öğrenildi.




    Başbakan Erdoğan'dan oğlunun cenazesini istedi Yorumları