İşçilerle polis arasında gerginlik   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (11:06)   Son Mesaj: 02-25-2011 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    02-25-2011

    İşçilerle polis arasında gerginlik

    İşçilerle polis arasında gerginlik


    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan otomotiv fabrikasında işten atılan işçiler fabrikaya işçi getiren servislerin önünü kesince arbede çıktı.

    Kartepe ilçesi Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Güney Kore sermayeli DSC Otomotiv fabrikasında iddiaya göre sendikaya üye olan 35 işçi işten çıkartıldı.

    Önceki gün fabrikaya işçi getiren servislerin önüne kesen işçiler ile polis arasında arbede çıkmış çıkan arbedede Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı'nın kaburgaları kırıldı. Bu sabahta saat 07:30'da fabrikanın önüne gelen 25 kişilik işçi grubu servislerin önünü kesti.

    Polis yapılanın yasal olmadığı söyleyip uyardı. Daha sonrada uyarıyı dinlemeyen işçileri zor kullanarak servis araçlarının önünde uzaklaştırdı. Çıkan arbedede yaralanan olmazken benzer bir durum daha sonra gelen bir başka servis aracında da yaşandı. Polis önce eylemci işçileri uyardı. Eylemciler önce servis minibüsün içindeki işçiler ile konuşmak istedi. Buna izin veren polis eylemcileri dağılmaları konusunda uyararak aksi takdirde gözaltına alınacaklarını söyledi. Eylemci işçiler polisten kendi rızaları ile gözaltına alınamak istedi.

    Bu isteği kırmayan polis işçileri çevik kuvvet minibüse doğru yönlendirdi. İşçilerin çevik kuvvet minibüse binmeye çalışırken son serviste fabrikaya girdi. Servis aracının fabrikaya girmesi ile polis gözaltına alınmak isteyen işçileri gözaltına almaktan vazgeçti. İşçiler polise tepki gösterirken bir sonraki günde benzer eylemin olacağı öğrenildi.




    İşçilerle polis arasında gerginlik Yorumları