Erdoğan, Koşaner'e 'Yanlış yaptın' demiş   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (01:37)   Son Mesaj: 02-25-2011 (01:37)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    02-25-2011

    Erdoğan, Koşaner'e 'Yanlış yaptın' demiş

    Erdoğan, Koşaner'e 'Yanlış yaptın' demiş


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resepsiyonuna katılmayan Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e "Yaptığınız bu iş doğru değil, yanlış yapıyorsunuz " dediğini söyledi.

    Erdoğan, aTV"de katıldığı televizyon programında gündeme yönelik sorulara cevap verdi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen resepsiyona katılmamasıyla ilgili soruyu cevapladı.

    Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner"le resepsiyona katılmaması konusunu paylaştığını belirterek şunları söyledi; "Yaptığınız bu iş doğru değil, yanlış yapıyorsunuz dedim. Burası cumhurun başıdır. Sizin alternatif bir kutlama yapmanız ciddi bir tersleşmeye gidiştir. Bu milletle sizi koparır. Dedi ki "bugüne kadar olan gelişmeler, bizim alışkanlıklarımız, malum konular" dedi. Malum konuları anlıyorsunuz, başörtüsü meselesi. Bu hakikaten şık olmadı, şık olmadığı kadar da ciddi eleştiriler de geldi. Milleti huzursuz etti."

    Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları"nın Balyoz Davası"ndan tutuklu bulunan askerleri cezaevinde ziyaret etmesiyle ilgili görüşü sorulan Erdoğan, "Hasdal Adalet Bakanlığı"na ait cezaevleri arasında değil, askere bağlı, oranın kontrolünde. Gidişlerinden benim haberim var." diye konuştu.

    "Size daha önceden haber mi verdiler?" yönündeki soruya ise Erdoğan, "Günübirlik, kendilerin aynı gün bilgi aldım. Bunun kendileri açısından psikolojik süreç olması bakımından kendilerinin oraya gitme durumlarının olduğunu bildirdiler ve ben de olaya normal baktım, insanidir dedim. Normal yerde herkes gidiyor bu da Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanı, böyle bir insani görevi böyle bir anda yerine getirmesi normal olarak gördüm" diye konuştu.

    Erdoğan, ziyareti bir protesto hareketi olarak yorumlamadığını da ifade etti.




    Erdoğan, Koşaner'e 'Yanlış yaptın' demiş Yorumları