Çılgın işportacılar kendilerini yakmak istedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (00:06)   Son Mesaj: 02-25-2011 (00:06)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    02-25-2011

    Çılgın işportacılar kendilerini yakmak istedi

    Çılgın işportacılar kendilerini yakmak istedi


    Fatih’te geçimlerini giysi satarak kazanan işportacıların mallarına zabıtalar el koyunca işportacılar çılgına döndü.

    Tramvay durağının üzerine çıkarak, kendilerini jiletleyen şahıslar, üzerlerine benzin döktükten sonra kendilerini yakmakla tehdit etti. Şahıslar, polisin ikna etmesi sonucu durağın üstünden indirilerek, gözaltına alındı.

    Aksaray"da işportacılık yapan Mehmet Ö. ve Özkan T."nin sattığı ürünlere, zabıta ekipleri akşam saatlerinde el koydu. Mallarını zabıtaya vermemekte direnen işportacılar ile zabıtalar Aksaray"da kavga etti. Ürünlerine zabıtanın el koyduğunu gören seyyar satıcılar, adeta çılgına döndü. Cinnet getiren işportacılar, sattığı ürünleri ateşe verdi.

    Hızlarını alamayan seyyar satıcılar Aksaray"daki tramvay durağının üstüne çıkıp üstlerini çıkardıktan sonra kendilerini jiletledi. Binlerce insanın gözü önünde şov yapan seyyar satıcılar üzerlerine benzin döküp, kendilerini yakmakla tehdit etti. Polis ekipleri uzun süre işportacıları ikna etmeye çalışırken, yüzlerce vatandaş olan biteni merakla izledi. İşportacılar zabıtaların kendilerinden rüşvet istediğini iddia etti. Olay sebebiyle zaman zaman araç ve tramvay trafiği aksadı. Seyyar satıcıların kendini yakma ihtimaline karşı itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.

    Uzun süre tramvay durağının üstünde kendini jiletleyen işportacılardan biri, bir ara kendisini ikna etmeye çalışan sivil polis memurunun üzerine benzin döktü. Bunun üzerine polis ekipleri kısa bir süre ikna etme işine ara verdi. Yaklaşık bir saat tramvay durağının üstünde şov yapan şahıslar, ellerindeki bıçağı polise teslim ettikten sonra tramvay durağından indirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere polis merkezine getirildi.

    Seyyar satıcıların mallarına zabıtaların el koymasından sonra, işportacıların çılgına döndüğünü belirten bir görgü tanığı, şahısların ekmek parasını kazanmak için uğraş verdiğini ve devlet yetkililerinin bu konuyu çözmesi gerektiğini ifade etti.

    Polisin konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

    CİHAN




    Çılgın işportacılar kendilerini yakmak istedi Yorumları