Yunus, annesiyle görüşürken öldürülmüş   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-24-2011 (15:56)   Son Mesaj: 02-24-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    02-24-2011

    Yunus, annesiyle görüşürken öldürülmüş

    Yunus, annesiyle görüşürken öldürülmüş


    Libya'da çalıştığı şantiyede vinç üzerinde keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülen Trabzonlu vinç operatörü Yunus Emre Çelik'in annesi ile telefonda görüşürken öldürüldüğü ortaya çıktı. O anı acılı anne anlattı:

    YUNUS EMRE ANNESİ İLE TELEFONLA GÖRÜŞÜRKEN ÖLDÜRÜLMÜŞ
    Yomra ilçesi Oymalıtepe beldesinde yaşayan Çelik ailesi oğullarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Anne Sevim Çelik, oğlunun kendisi ile telefonda görüşürken silahla vurularak öldürüldüğünü belirterek "Oğlum telefonla benle görüşürken telefonu yere düştü. O anda oğlumu vurduklarımı anladım. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Oğlumun soğuk yüzünü bana göstersinler, cenazemizi göndersinler. Onlara yalvarıyorum" dedi.

    Baba İsmail Çelik ise kendisinde de geçmişte 26 ay Libya'da işçi olarak çalıştığını ifade ederek "En son geçtiğimiz Pazar akşamı ben kendisiyle telefonla görüştüm. Oğlum orada çatışma varmış deyince 'Bana burada bir şey yok, diğer taraflar karışık' dedi.

    LİBYA"DAN GELEN İŞÇİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMALARI YÜZÜNDEN POLİS BİZİ DIŞLADI, COPLARLA İTEKLEDİLER. O KONUŞMA ORADA BULUNAN ARKADAŞLARIMIZIN HAYATINI RİSKE ATTI

    Libya'dan tahliye edilen 176 Türk, Antalya Havalimanı'nda yakınları ve çalıştıkları inşaat şirketinin temsilcileri tarafından karşılandı.

    Bugün saat 12.15'de özel bir uçakla Antalya'ya gelen işçiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Libya'da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarının kendilerini zor durumda bıraktığını söylediler.

    TÜRKLERİN HAYATINI RİSKE ATTI

    Yusuf Engin isimli işçi, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Libya polisi tarafından dışlandıklarını, coplarla iteklendiklerini belirterek, "O konuşma orada bulunan arkadaşlarımızın hayatını riske attı" dedi.

    SÖZLERİ BİZİ PERİŞAN ETTİ

    Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının kendilerini perişan ettiğini söyleyen Hayrettin Aksoy isimli işçi ise şunları söyledi:

    "O konuşma bizi aç susuz bıraktı. 'Özgürlüğün yanındayım' sözleri bizi perişan etti. Libya polisi konuşma yüzünden bize soğuk davrandı. Zaten orada hırsızlık dizboyu gidiyor. Konuşma bizi kötü yaptı."

    SİM KART VE HAFIZA KARTLARIMIZI ALIP KIRDILAR

    Orhan Başekin isimli işçi de arkadaşları ile aynı görüşü paylaşarak, "Bizim sim kartımızı ve hafıza kartlarımızı ya alıyorlar ya kırıyorlar. Havalimanında zorluklar çektik. Uçak 12 saat rötar yaptı. Kılıçdaroğlu kötü laflar söylemesin çünkü 25 bin Türk hala orada.Bizi 4 dört gün beklettiler."

    Burak Çelik ve Can Sucu ise ailelerin rahat olmasını, Libya'da bulunan Türklerin yavaş yavaş tahliye edildiğini söyledi.

    Antalya Havalimanı'na inen Türklere kumanya ikram edildi.




    Yunus, annesiyle görüşürken öldürülmüş Yorumları