MGK toplantısı Çankaya Köşkü'nde başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-24-2011 (15:37)   Son Mesaj: 02-24-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    02-24-2011

    MGK toplantısı Çankaya Köşkü'nde başladı

    MGK toplantısı Çankaya Köşkü'nde başladı


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Çankaya Köşkü'nde başladı.

    Çankaya Köşkü'ndeki toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, MGK üyesi bakanlar, kuvvet komutanları ve ilgili bürokratlar katılıyor. Toplantı öncesi Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner ve ilgili bakanların katılımıyla Libya'daki gelişmelere ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapmıştı. Bu toplantının ardından da Başbakan Erdoğan, MGK üyesi bakanlarıyla MGK'ya hazırlık toplantısı gerçekleştirmişti.
    Toplantıda alınan kararlar, Libya'daki Türk vatandaşların tahliyeleri ve bundan sonraki yol haritasına ilişkin belirlenen politika konusunun toplantıda ağırlıklı olarak ele alınması bekleniyor. Ayrıca, 28 Ocak'ta KKTC'de gerçekleşen Türkiye aleyhine protestoların ardından Türkiye ve KKTC ilişkilerinin geldiği nokta konusunun da toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

    Hem 2011 yılının ilk MGK toplantısı olma özelliği taşıyan kritik toplantı, Balyoz tutuklamaları sonrasında gerçekleştirilen ilk MGK toplantısı olması nedeniyle de önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Gül, bu süreçte Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner ile görüşmüş, Erdoğan ve Orgeneral Koşaner de İstanbul ve Ankara'da iki kez bir araya gelmişti. Sözkonusu davada gerçekleşen tutuklamaların ardından devletin zirvesi, hükümet üyeleri ve asker kanadı ilk kez bir araya gelmiş oldu. Dolayısıyla MGK'da Balyoz tutuklamalarının da gündeme gelmesi bekleniyor.

    Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın da her fırsatta dile getirdiği seçim öncesi terör eylemlerine yönelik tedbirlerin de görüşülmesi öngörülüyor. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.






    MGK toplantısı Çankaya Köşkü'nde başladı Yorumları