Çiftçilerin kadın şampiyonları belli oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-24-2011 (14:56)   Son Mesaj: 02-24-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    02-24-2011

    Çiftçilerin kadın şampiyonları belli oldu

    Çiftçilerin kadın şampiyonları belli oldu


    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor' etkinliğinin 8'ncisi Antalya’nın Kumluca ilçesinde yapıldı. Yarışmada birinciliği son üç yılın şampiyonu Hızırkahya köyü kadınları oldu.

    Kumluca Belediye Düğün Salonu"nda yapılan yarışmaya 5 köyden kadın çiftçiler katıldı. Jüri üyeliğini Antalya Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, ziraat mühendisi Hürriyet Atçakarlar, veteriner hekim Tamer Pak ve ziraat mühendisi İsa Akşit'in yaptığı yarışmada kadın çiftçiler, dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.
    Bakanlığın çiftçileri eğitmek amacı ile her yıl geleneksel hale getirdiği bilgi yarışmasının Kumluca elemelerinde; son üç yıldaki yarışmaların birincisi Hızırkahya Köyü adına katılan Sevim Parlak oldu. İkinciliği aynı köyden Birgül Sarı elde ederken, üçüncü ise Altınyaka Köyü"nden Fatmaana Özdemir elde etti.

    Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya ve Müftüsü Mehmet Yaman tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışmaların amacı hakkında katılımcıları bilgilendiren Kumluca İlçe Tarım Müdürü Erdem Erman, "Bakanlığımız bu yarışmaları 8 yıldır yürütüyor. Çalışmaların gayesi kırsal alanda tarım çiftçilerinin yeni teknikleri öğretmek ve öğrenilenleri sahada uygulatmak." diye konuştu.

    Erman, Türkiye"de tarımın daha iyi bir yere gelmesi için tarımın her alanında görev yapan kadınların eğitilmesinin büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

    Başarının kolay elde edilmediğini ifade eden Hızırkahya Köy Muhtarı Hüseyin Ergün, kadın yarışmacıların başarılı olmaları için, Ege Üniversitesi'nden konferans ve eğitim için profesör getirdiklerini söyledi. Ergün, yarışmacıların köydeki Kadın Çiftçi Evi"nde sinevizyon eşliğinde yarışmalara hazırlandıklarını kaydetti. Hızırkahya köyü kadınları, 3 ilçe ve il şampiyonluğu, bir Akdeniz bölge şampiyonluğu ve bir de Türkiye ikinciliği başarısı elde etti.

    Kumluca"daki yarışmada dereceye giren yarışmacılar 8 Mart'ta Antalya"da yapılacak il birinciliği yarışmasına, ilçede derece yapanlar ise 26 Nisan'da Karaman"da düzenlenecek bölge yarışmalarında ter dökecek.




    Çiftçilerin kadın şampiyonları belli oldu Yorumları