Çete operasyonunda 24 kişi adlileye sevk edildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-24-2011 (12:57)   Son Mesaj: 02-24-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    02-24-2011

    Çete operasyonunda 24 kişi adlileye sevk edildi

    Çete operasyonunda 24 kişi adlileye sevk edildi


    Bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 60 kişiden 24'ü, adliyeye sevk edildi.

    Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik beş ilde düzenlenen operasyonda, aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 60 kişi gözaltına alınmıştı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da cinayet, haraç, yağma ve çek senet tahsilatı yaptığı iddia edilen bir şebekeye yönelik çalışma başlattı.
    Yaklaşık iki yıl süren teknik ve fiziki takip sırasında, çeteyi S.D.'nin cezaevinden yönettiği tespit edildi. S.D.'nin, Mehmet Selahattin Merih'in babasını kaçırarak işkence yaptığı gerekçesiyle 2007 yılında gözaltına alındığı ve ardından cezaevine gönderildiği belirtildi. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, İstanbul ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 5 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Baskınlarda 60 kişi gözaltına alındı. Aralarında asker ve polislerin de bulunduğu çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 15 adet silah ele geçirildi.

    Emniyet müdürlüğünde sorgu ve işlemleri tamamlanan biri kadın 24 şüpheli, bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi. İşlemleri süren diğer şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.







    Çete operasyonunda 24 kişi adlileye sevk edildi Yorumları