Türkiye'den tahliye yardımı için rica   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (23:57)   Son Mesaj: 02-23-2011 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    02-23-2011

    Türkiye'den tahliye yardımı için rica

    Türkiye'den tahliye yardımı için rica


    Dışişleri Bakanlığı Libya’daki 25 bin civarında Türk vatandaşının güvenli bir şekilde ülkeden tahliyeleri için seferber oldu. Fransa, İngiltere ve Çin, gibi çok sayıda ülke vatandaşları için Türkiye'den ricacı oldu.

    Ülkeden 5 binin üzerinde Türk vatandaşı tahliye edilirken; burada bulunan 1 Türk işçi ise hayatını kaybetti.
    Bu arada, Fransa, İngiltere ve Çin"in de aralarında bulunduğu birçok ülke vatandaşlarının Libya"dan tahliye edilmesi için Türkiye"den yardım istedi. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi"ne ait feribotlar Bingazi"den 31"i yabancı uyruklu 3 bin 35 yolcu"yu Marmaris Limanı"na taşıyor.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en geniş kapsamlı tahliye çalışmasını yürüttüklerini söyledi: "Dost ülkelerden vatandaşlarına yardım etmemiz için birçok talep geliyor. Bizim için bu insani bir konu. Talepleri karşılayabilmek için elimizden geleni herşeyi yapacağız ve tahliye için bekleyenlere yardım edeceğiz."

    19 Şubat gününden bu yana hava yoluyla Trablus ve Bingazi"den 2 bininin üzerinde yolcu Türkiye"ye getirildi. Ülkedeki 750 Fransız vatandaşından, yaklaşık 350"si tahliye edilmeyi bekliyor:

    "Havaalanında tam bir kaos var, herşey iptal edildi. Tarifeli uçağımıza binebilecek miyiz? Emin değilim. Gerçekten kocaman bir karmaşa var."

    "Çok, çok zor. Hep beraber olduğumuz için yine de mutluyuz. Elbette yolculuk bizim için henüz bitmiş değil."




    Türkiye'den tahliye yardımı için rica Yorumları