Yüksekova'da bombalı eyleme karşı protesto   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-23-2011 (20:56)   Son Mesaj: 02-23-2011 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    02-23-2011

    Yüksekova'da bombalı eyleme karşı protesto

    Yüksekova'da bombalı eyleme karşı protesto


    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde BDP tarafından düzenlenen halk toplantısında, 2 gün önce gerçekleştirilmek istenilirken başarısız olunan bombalı eylemin yürüyüşle protesto edilmesi kararı çıktı.

    BDP binasında düzenlenen halk toplantısına Belediye Başkan Vekili Hüsnü Beşer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, BDP eski İlçe Başkanı Arif Karay, BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, BDP yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Yüksekova'da 19 Şubat 2011 tarihinde bildirilerin dağıtıldığını belirterek, bunun hemen ardında ise çarşı merkezinin en işlek caddesine bırakılan bombanın son anda fark edilmesinin büyük bir faciayı önlediğini söyledi. Yüksekova halkının hiç kimseye diz çökmeyeceğini ifade eden Bulgan, "Esnafımız birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Yüksekova üzerinde çok kirli oyunlar oynanıyor" dedi.
    MEYA-DER adına konuşan Arif Karay da bombalama ve tutuklamalara karşı güvenliklerinin kalmadığını belirtti. Yüksekovalıların bundan sonra kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayacağını ifade eden Karay, "Halkımız, esnafımız, gençlerimiz; kendilerinin, mahallesinin ve evinin güvenliği sağlamalıdırlar. Çünkü kaos planı hayata geçirilmiştir. Son bombayı patlatmaya çalışmak isteyen şahsın esnafın arasından kurtulması, esnafımızın dikkatsiz olmasından kaynaklanmaktadır" dedi.

    Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ise 1990-1994 yıllarında 'Mezit' gibi grupların halkla düşmanlık yaptığını belirtti. Sarı, "Herkes bilsin ki birliğimizi, berberliğimizi kimse bozamadı ve bozamaz. Bunun için düşman her zaman sakat, şaşı bir işe yaramaz, zayıf insanları alarak provokatif işler yaptırmaya çalışıyor. Bunun için herkes uyanmalı, bu gibi insanlar her şeyi yapar. Annesini, babasını ve kardeşlerini bile öldürebilen insanlardır. Onun için sokaklarımıza, ailelerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Hatırladığımız gibi 1990 ve 1994 yıllarında aynı provokasyonlar yapılıyordu. Bunlar da 90 - 94 yıllarında Yüksekova halkı ile düşmanlık yapıyorlardı. Sabaha kadar silah sesleri, namlulardaki mermiler evlerimizi hedef alıyordu. Çocuklarımızın hepsi korkular içinde saklanırlardı. O zaman korkan çocuklarımızın bugün yaşları 20 - 22. Bugün sokaklarda içlerindeki nefreti, hırsı taş olarak fırlatıyorlar. Babası, kardeşi ve annesi bile olsan git evinde otur desen bile o çocuğun içindeki ateşi söndüremezsin" şeklinde konuştu.

    Yüksekova Belediye Başkan Vekili Hüsnü Beşer de esnafın şüpheli poşetlere yaklaşmamasını istedi. Beşer, "Çöp poşetlerinin çöp merkezlerinde toplanılması, çarşı merkezindeki işportacıların belediyenin belirlediği alanda durmaları, yine sigaracıların kaldırımlarda satış yapmamaları ve belediyenin belirlediği alanlarda bulunmaları, taksi duraklarının kaldırımlarının üzerinde kaldırılması ve güvenliklerinin kendileri tarafından sağlanması için belediyeye yardımcı olunması istendi" dedi.

    Toplantı sonunda 2 gün önce esnafa yönelik gerçekleştirilmek istenilen bombalı eylemi protesto etmek için yarın saat 13.00'de kitlesel bir yürüyüş kararı alındı. Yarınki kitlesel yürüyüşün Yüksekova BDP ilçe binasından Eski Cezaevi Kavşağı'na yapılacağı bildirildi.




    Yüksekova'da bombalı eyleme karşı protesto Yorumları