Marmaris'te 3 bin kişi için hazırlık var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (19:56)   Son Mesaj: 02-23-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    02-23-2011

    Marmaris'te 3 bin kişi için hazırlık var

    Marmaris'te 3 bin kişi için hazırlık var


    Libya'dan gelen Türk vatandaşlarını taşıyan feribotlar için Marmaris Limanında yapılan hazırlıklar devam ediyor. İlk feribotun saat 23.00 sıralarında Marmaris'te olması bekleniyor.

    Marmaris'te devam eden sağanak yağışa rağmen, hazırlıklar aralıksız devam ediyor. Muğla Valisi Fatih Şahin, Marmaris Limanındaki eksiklerin giderilmesi için bölgede bulunuyor. Kızılay ekipleri de limanda sağlık ve ilk yardım çadırları kurdu.
    Limana barınma, sağlık başta olmak üzere değişik ihtiyaçlar için 14 çadır kurulurken, pasaport gişesi sayısı da üçten 18'e çıkarıldı. İki feribotun karşılanması için Marmaris Limanı'nda 500 görevli hazır bekliyor. Bu arada feribotlardan inenleri istedikleri yere götürmek üzere şehirlerarası turizm şirketlerinden 100'e yakın otobüs temin edildi. İsteyenler bu otobüslerle, isteyenler de uçaklarla memleketlerine gönderilecek. Konaklamak isteyenler ise turistik tesislere yönlendirilecek.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın birkaç saat içerisinde Marmaris'te olması bekleniyor.

    GEMİ'DE 10 GÜNLÜK BEBEK VE YARALI BİR TÜRK VATANDAŞI BULUNUYOR

    Libya'dan Marmaris'e gelecek olan gemilerde 10 günlük bir bebek ve silahla yaralanmış bir kişi bulunuyor. Gemide bulunan 10 günlük bebeğin isminin Onur Eren Çalışkan olduğu öğrenildi.

    Marmaris limanına gelecek olan ilk gemi Orhangazi Feribotu. Feribot içerisinde bin 486 Türk bulunuyor. Gemide Suriye, Ürdün, Libya, Kanada, Yunanistan, Rusya, İngiltere Fas ve Almanya'dan 30 kişi var.




    Marmaris'te 3 bin kişi için hazırlık var Yorumları