Sahte banka görevlisine 19.5 milyon dolar kaptırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (19:06)   Son Mesaj: 02-23-2011 (19:06)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    02-23-2011

    Sahte banka görevlisine 19.5 milyon dolar kaptırdı

    Sahte banka görevlisine 19.5 milyon dolar kaptırdı


    Yurtdışında kazandığı 19.5 milyon dolarla yatırım yapmak isteyen turizmci Roza Polat, kendisini bankacı olarak tanıtan kişiye tüm birikimini kaptırdı. Polat, parasını alan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Gülcan Demirci'nin haberi
    Turizmci Roza Polat ve bir ortağı, yurtdışında turizmden kazandıkları 19.5 milyon dolarla (30 milyon 830 bin TL) bir süre önce Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı. Bunun üzerine Polat, Hong Kong bankalarında bulunan parasını çekmek istedi. Ancak banka yetkilileri parayı ancak 5 ay içinde alabileceğini söyledi. Parayı kısa sürede Türkiye'ye getirmenin yolunu arayan Polat, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Eren A. ile tanıştı. Kendisini bankacı ve özel bir bankanın yüzde 30'luk payına sahip ortağı olarak tanıtan Eren A. parayı 5-6 gün içinde Türkiye'ye getirebileceğini söyleyerek Polat'ın güvenini kazandı. Polat'tan banka şifresini ve pasaportunu alan Eren A., hesabı boşalttı. Beşiktaş'ta bir rezidansta yaşayan Eren A., parayı Liechtenstein'daki bir bankaya aktardı.

    'ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM'

    Parasının izini kaybettiğini ifade eden Polat, Eren A.'nın kendisini sürekli oyaladığını ve 3 ay geçmesine rağmen parayı geri alamadığını anlattı. Bir süre sonra silahlı adamların kendisini tehdit etmeye başladığını belirten Polat, "Eren A.'dan parayı tahsil edeceğini söyleyen 2 kişi bende bulunan senet ve sözleşmeye el koydu. Şikayetçi olacağımı söylediğimde ölüm tehditleri aldım" dedi. Polat, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi verdi.

    SABAH




    Sahte banka görevlisine 19.5 milyon dolar kaptırdı Yorumları