Libya'dan gelen Türk işçiler: Aileler sakin olsun   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (17:57)   Son Mesaj: 03-15-2011 (00:31)    Cevap: 1    Gösterim: 864  

    02-23-2011

    Libya'dan gelen Türk işçiler: Aileler sakin olsun

    Libya'dan gelen Türk işçiler: Aileler sakin olsun


    Libya'nın Trablus Havalimanı'ndan Antalya Havalimanı'na gelen Türk işçiler yaşadıklarını anlattı.

    Rönesans İnşaat Şirketinin çalışanlarını taşıyan Mısır'a ait Memphis Havayolları'nın uçağındaki yolcular, havalimanında aileleri tarafından karşılandı.
    Oğullarını heyacanla bekleyen Mualla ve Osman Oğuz, Mehmet Onur Oğuz'a kavuştuklarında gözyaşlarına hakim olamadı.

    Baba Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 1,5 yıldır Libya'da çalıştığını belirterek, son günlerde yaşanan olaylar sırasında çok zor haberleştiklerini söyledi. Olaylar sırasında kendilerini kör ve sağır gibi hissettiklerini ifade eden Oğuz, ''Olaylar 'Arap alemine yayılacak' denildi. Bunu ben görüyorum. Devletimizi yönetenler görmüyor mu? Bizim istihbaratımız yok mu? İngilizlerin 3 ay önce vatandaşlarını boşalttığı söyleniyor'' diye konuştu.

    Antalya'ya gelmenin ve ailesine kavuşmanın sevincini yaşayan işçi Mehmet Onur Oğuz ise endişelenecek bir durum olmadığını belirterek, Libya'da yakınları bulunan ailelerin sakin olmasını istedi. Oğuz, ''Türkleri fiziki olarak rahatsız edici hiçbir olay yaşanmadı. Aileler sakin olsun. Türkler'e karşı hiçbir şey yok'' dedi.

    İşçilerinden Samet Kara, ''Aileler merak etmesin. Herkesin durumu iyi. Birkaç güne kadar herkes tahliye ediyecek'' dedi.

    Abdullah Ergin de daha önce gelen Türk işçilerin, Türk şirketlerinin yağmalandığını söylemelerine rağmen, Libya'da kendilerine karşı iyi davranıldığını ifade etti. Kötü bir olay yaşamadıklarını belirten Ergin, asker ve halkın da Türkler'e yardımcı olduğunu söyledi.

    İşçi Budak Yük, olaylar nedeniyle şaşkın olduğunu belirterek, ''Havaalanı güvenli olduğu için 2 gündür orada kalıyorduk. Allah'a şükür vatanımıza kavuştuk. Telefonlar kesik olduğu için ailelerimize ulaşamadık'' dedi.

    Kubilay Özgür, Türkler'in tamamen güvende olduğunu yineleyerek, Libya halkının Türklerle sorunu olmadığını, olayların Türk şantiyelerinin dışında geliştiğini belirtti. Özgür, buna karşın bazı Türk şantiyelerde yağmalanma yaşandığını, alınan malzemelerin daha sonra Türkler'e geri verildiğini duyduklarını anlattı.

    Bekir Baykal da ''Durumuz iyi. Ailelerimizle görüştük. Korkulacak bir durum yok'' dedi.

    İşçilere, çalıştıkları firma aracılığıyla havalimanından ayrılmak üzere otobüslere binerken köfte ve ayran dağıtıldı.

    Bu arada işçilerin Antalya Havalimanı'na inen uçağa sabah 06.00'da alındıkları ve birkaç saat uçakta bekletildikleri öğrenildi. Firmanın işçilerin tahliyelerini geçtiğimiz cuma günü planladığı izin alınması işlemlerinin nedeniyle uçağın kalkışının bugün sağladığı belirtildi.

    Öte yandan Gambia'lı Habiba Kaya, uçaktan 3 yaşındaki oğlu Yusuf Kaya ile indi. Kaya'nın şirket çalışanı bir Türkle evli olduğu öğrenildi.




    Libya'dan gelen Türk işçiler: Aileler sakin olsun Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-15-2011, 00:31

    --->: Libya'dan gelen Türk işçiler: Aileler sakin olsun


    Alıntı:
    libyadan gelen isci listesi-Libya'dan gelen Türk işçiler: Aileler sakin olsun

    ben de libya magdurlarındanım bizim cep telefonlarımızı paralarımızı aldılar biz cok magdur durumdayız ben 02.23.2011 de geldim halen boş ve parasız kaldım ben nereye baş vurmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz
    turan gökdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) turan gökdağ Ziyaretci