Engelli vatandaş yardım eli bekliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (17:57)   Son Mesaj: 02-23-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    02-23-2011

    Engelli vatandaş yardım eli bekliyor

    Engelli vatandaş yardım eli bekliyor


    Karabük’te yaşayan ve geçirdiği trafik kazası sonrası uygulanan yanlış tedavi sonucu sağ bacağını kaybeden Çetin Çorbacı, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

    Annesinin emekli maaşıyla geçimlerini zor sağladıklarını ifade eden Çorbacı, çalışabileceği bir iş ya da malulen emekli edilmesini istiyor.
    2003 yılında kendi aracı ile geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağı dizinin üzerinden kesilen Çetin Çorbacı(39) destek bekliyor.

    Karabük"te kent merkezinde yaşayan ve ölen babasından annesine kalan emekli maaşı ile geçimini sürdüren Çorbacı, bu güne dek çaldığı devlet kapılarının birer birer yüzüne kapandığını ifade etti. Geçirdiği kazanın ardından hastaneye yürüyerek gittiğini dile getiren Çorbacı, şöyle dedi: "Hastanede film çektirmemizi istediler.

    Buradaki Doktor Erbil Çetinkaya sekiz kez film istedi ve sonuçlarına göre ayağımda çatlak olduğu söylendi. Sağ ayağım kalçama kadar alçıya alındı.

    Ama bu sırada damardaki yırtık fark edilmemiş. Bir süre sonra ayak parmaklarımın morarması nedeniyle yeniden hastaneye başvurdum. Ankara İbni Sina Hastanesi"ne sevk ettiler. Burada 22 gün yoğun bakımda kaldım. Ancak ayağım kangren olduğu için kesilmek durumunda kaldı."

    Toplam 82 gün kaldığı hastaneden çıktıktan iki hafta sonra da babasını kaybettiğini belirten Çorbacı, kendisine ilk müdahaleyi yapan doktor hakkında savcılığa yaptığı suç duyurusundan ise sonuç alamadığını anlattı.

    Evlendikten sonra çocuğunu da sağlık sorunu nedeniyle, hastanedeki iki buçuk aylık yaşam mücadelesi sonucu kaybettiğini ifade eden Çorbacı, yardım ve destek istemek için çaldığı tüm devlet kapılarından boş döndüğünü söyledi.

    Annesine ait evde, 6 kişi geçimlerini güçlükle sağlayabildiklerini ve ayağına protez takılmasını istediğini dile getiren Çorbacı, "Ayağıma protez takılmasını istiyorum ama maddi imkansızlıklarımız nedeniyle bunu yapamıyoruz.

    Kimseden sadaka istemiyorum. Sadece çalışabileceğim bir iş veya malulen emekli edilmek istiyorum." şeklinde konuştu.




    Engelli vatandaş yardım eli bekliyor Yorumları