İstinaf Mahkemelerinin en genç Başsavcısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (16:58)   Son Mesaj: 02-23-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 598  

    02-23-2011

    İstinaf Mahkemelerinin en genç Başsavcısı

    İstinaf Mahkemelerinin en genç Başsavcısı


    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı görevine atanan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın HSYK tarafından İstinaf Mahkemesi'ne atanan en genç başsavcı oldu.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararı ile Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı görevine atanan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, ''Hem görev itibariyle hem de bölge itibariyle önemli ve kritik bir göreve getirildim. Yeni görev yerimizde başarılı olmaya çalışacağız'' dedi.
    HSYK'nın, Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıklarına Ait Atama Kararnamesi ile Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Saygın, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari illerinden sorumlu olacak.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Saygın, atama kararının kendisi için sürpriz olduğunu ve dün öğle saatlerinde arkadaşlarının televizyonda gördükten sonra kendisini aramaları üzerine karardan haberdar olduğunu söyledi.

    ''Böyle bir talebimiz ve özel bir beklentimiz de yoktu'' diyen Saygın, ''Hem görev itibariyle hem de bölge itibariyle önemli ve kritik bir göreve getirildim. Yeni görev yerimizde başarılı olmaya çalışacağız. Bize bir görev tevdi edildi, elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

    Saygın, görevinin içeriğine ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

    ''Biz orada, ilk etapta Bölge Adliye Mahkemesi'ni kuracağız. Bu görevlere atanan 2 arkadaşımız ve benim avantajımız, bizim oralarda binalarımız hazır. Avrupa Birliği'nin katkılarıyla Diyarbakır, Erzurum ve Ankara'da daha önceden binalar yapılmış. Bize 11 il bağlı, oradaki iş potansiyeline bakacağız. Çünkü onların itiraz yeri olarak bize gelecek. Ne kadar savcıya ve hakime ihtiyaç olduğunu ve personel durumunu tespit edeceğiz. Ondan sonra da orayı teftiş edip, atamalar da yapıldıktan sonra işimizi yapmaya başlayacağız.''

    -''GÖZÜMÜ KORKUTAN BİR ŞEY YOK''-

    Görev yerinin zorluğu ve hassasiyeti konusundaki soru üzerine Saygın, şunları kaydetti:

    ''İstanbul'u bir kenara bırakırsak en zor bölge olarak Diyarbakır gözüküyor. Ama ben bölgede yaklaşık 10 yıl çalıştım. O zamanlar daha sıkıntılı yerlerdi. Şimdi sıkıntı terör açısından azalmasına rağmen, bölge halen kritik bir yer. Ama altından kalkılamayacak bir şey yok. Tek zorluğu yeni bir birim olması. Onun bir takım zorlukları olacak. Onun dışında gözümü korkutan başka bir şey yok.''

    Ataması yapılan Cumhuriyet Başsavcıları içerisinde en genç olanın kendisi olduğunun hatırlatılması üzerine de Saygın, sözlerini, ''Sağolsunlar, kurumumuz teveccüh gösterdi. Beni kritik bir bölgeye atadılar. Bu benim sorumluluğumu daha çok artırdı. Orada birçok dengeyi gözetmek, amaca uygun hizmet etmek zorundasınız. Ülke için, millet için laf getirmeden, yanlış yorumlara neden olmadan, oradaki insanlarla birlikte, bu ülkenin birlik ve beraberliği için neler yapabiliriz, nasıl hizmet edebiliriz, bunun özel gayreti içinde olmamız lazım. Çünkü, biraz hassas bir bölge'' diye tamamladı.




    İstinaf Mahkemelerinin en genç Başsavcısı Yorumları