Uzun: Libya'daki Türklerin sayısını bilmiyorlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (16:37)   Son Mesaj: 02-23-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    02-23-2011

    Uzun: Libya'daki Türklerin sayısını bilmiyorlar

    Uzun: Libya'daki Türklerin sayısını bilmiyorlar


    DP Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun, hükümetin, muhaliflerin sayısını bildiğini, ancak Libya'daki Türklerin sayısını bilmediğini öne sürdü.

    Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ankara'da, İstanbul'da, Türkiye'nin bütün vilayetlerinde kaç tane iktidara muhalif insan var, kaç tane muhalif gazeteci var, kaç tane muhalif iş adamı var, hepsinin sayısını, nerede yaşadığını, kimlerle ne konuştuğunu biliyorsunuz ama Libya'da kaç Türk vatandaşı yaşıyor bilemiyorsunuz'' eleştirisinde bulundu.
    Uzun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    ''Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 25 binin üzerinde vatandaşımızın Libya'da olduğunu, onların can ve mal güvenliğini de düşünmek gerektiğini ifade etmiştir. Sadece bu ifade bile hükümetin bu mesele karşısındaki tuhaf durumunu sergilemeye yetmektedir. Hükümet, henüz Libya'da kaç vatandaşımız olduğunu dahi tam olarak bilmemektedir.

    Başbakan Libya'da vatandaşlarımız olduğunu bu olaylar çıkınca mı fark etti? Tunus devriminin başlangıcından itibaren bu olayların, bütün Arap coğrafyasına yayılacağını göremedi mi? Hükümet, Tunus ve Mısır'daki olaylardan ders çıkartarak, potansiyel kriz senaryoları çıkartmamış, bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini koruyacak ve gerekirse tahliyelerini sağlayacak hazırlıkları yapmamıştır.

    Türkiye'de yaşayan vatandaşları takip eden istihbarat teşkilatı, yurt dışındaki vatandaşlarımızı da takip etmelidir. Bölgede kaç vatandaşımız yaşamaktadır, bu vatandaşlarımız nerededir, bu vatandaşlarımıza acil bir durumda nasıl yardımcı olabiliriz, bu planların çoktan çıkarılmış olması gerekirdi. Büyük ülke olmak lafa gelince atıp tutmak ile değil vatandaşlarını koruyacak ciddi politikalar sahibi olmakla olur.''




    Uzun: Libya'daki Türklerin sayısını bilmiyorlar Yorumları