Yağışlı hava bu yerlerde etkili HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (10:58)   Son Mesaj: 02-23-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 602  

    02-23-2011

    Yağışlı hava bu yerlerde etkili HARİTALI

    Yağışlı hava bu yerlerde etkili HARİTALI


    Türkiye geneli yağışların etkisinde olacak, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yağışlar nerelerde ne şekilde olacak? Bölge bölge, il il hava durumu:

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurt genelinde görülecek yağışların, İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
    Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

    Rüzgar kuzeybatı kesimlerde kuzey ve doğu, diğer bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yurt genelinde görülecek yağışların İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya çevreleri ile akşam saatlerindensonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

    Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BUZLANMA, DON OLAYI VE ÇIĞ UYARISI-

    Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu.(11)

    İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(13)

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(14)

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu.(14)

    ERZURUM: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(4)

    DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve yağmurlu geçecek. Yağışlar, akşam saatlerinden sonra kuzey ilçelerinde kuvvetli olacak.(13)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

    EGE: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, kıyı kesimleri ile güneyi yer yer sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyılarında hafif olmak üzere yağmurlu geçecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli kıyılarında hafif olmak üzere yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur; Gümüşhane, Bayburt ile Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden sonra Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmurlu geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.




    Yağışlı hava bu yerlerde etkili HARİTALI Yorumları