Orhangazi-1 gemisi Türkiye yolunda   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (08:54)   Son Mesaj: 02-23-2011 (08:54)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    02-23-2011

    Orhangazi-1 gemisi Türkiye yolunda

    Orhangazi-1 gemisi Türkiye yolunda


    Libya'daki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirmek için Bingazi limanında bulunan Orhangazi-1 feribotu yola çıktı. Marmaris'e gelecek gemiye binişte kısa süreli gerginlik yaşandı. Dışişleri seyirle iglili bilgi verdi.

    Yaklaşık bin 200 yolcu kapasiteli Orhangazi-1 feribotuna bin 500 yolcu alınması nedeniyle gemi personeli ile vatandaşlar arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
    Geminin giriş katındaki aşırı yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulamayan ve bu nedenle koltukların arasındaki yerlere oturmak zorunda kalan yolcular bu durumdan sıkıntı duyduklarını dile getirdi. Yer bulamayan yolcuların, geminin üst katına çıkıp bu bölümde oturmak istediklerini belirtmeleri üzerine personel, geminin hareket etmesinin öncelikli olduğunu ifade ederek vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi ve tartışma yaşandı. Güvenlik görevlilerin araya girmesiyle tartışma sona erdirildi.

    GEMİ HAREKET ETTİ

    Bingazi limanından ayrılan Orhangazi-1 feribotunun, Marmaris'e doğru hareket etti.

    Dışişleri Bakanlığı, Bingazi limanından yola çıkan Orhangazi feribotunun yaklaşık 20 saat sonra Marmaris limanına ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'nın Bingazi kentinden Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getiren İDO'ya ait Orhangazi-1 feribotunun, bin 500 civarında Türk yolcu ile saat 03.30'da yola çıktığı duyurudu. Orhangazi-1 feribotunun yaklaşık 20 saat sonra Marmaris'e varmasının beklendiği belirtildi.

    Bingazi limanında bulunan Osmangazi-1 feribotuna ise yolcu alım işlemlerinin devam ettiği, saat 04.00 itibarıyla 800 civarında yolcunun işlemi tamamlanıp gemiye alındığı ifade edildi.

    TÜRKİYE'YE KAÇ VATANDAŞ GETİRİLDİ

    Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Merkezi ise, Libya'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye nakli çalışmalarının başarıyla sürdüğünü açıkladı. Merkezden yapılan bildiride, "Libya'daki gelişmeler çerçevesinde bu ülkedeki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye nakli konusunda yürütülen çalışmalar kapsamında 19 Şubat'tan bu yana Trablus'tan havayoluyla 1425, Bingazi'den havayoluyla 429, Mısır'a karayoluyla geçen 286 Türk vatandaşı da İskenderiye'den havayoluyla Türkiye'ye getirildi" denildi.




    Orhangazi-1 gemisi Türkiye yolunda Yorumları