Gül, 88 yıl sonra aynı sözleri söyledi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (00:34)   Son Mesaj: 02-23-2011 (00:34)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    02-23-2011

    Gül, 88 yıl sonra aynı sözleri söyledi

    Gül,  88 yıl sonra aynı sözleri söyledi


    Görev süresince ilk defa Mersin'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mustafa Kemal Atatürk'ün kentte söylediği benzer sözleri, 88 yıl sonra tekrarladı.

    Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'ndan halka seslenen Gül, Mersinlilerin yaşadığı kente sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Gül, böylelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kentte söylediği benzer sözleri, 88 yıl sonra tekrarlamış oldu.

    Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Caddesi'nde halkla buluştu. 'Türkiye Seninle Gurur Duyuyor' tezahüratlarıyla karşılanan Gül'ün başından aşağıya kırmızı ve beyaz gül yaprakları döküldü.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanı sıra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile birlikte cadde boyunca ilerleyen Gül, yoğun ilgi nedeniyle zor anlar yaşadı.
    "MERSİN'İN KIYMETİNİ İYİ BİLİN"

    Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na geçerek, burada balkondan halka seslenen Gül, "Çok güzel bir şehriniz var. Mersin, yerli ve yabancı herkesin adeta uğrak noktası. Sadece Mersin'i ve Anadolu'yu değil, çevremizi ve dünyanın uzak noktalarını da doyuran bereketli topraklara sahipsiniz. Buraların kıymetini iyi bilin. Buraya önce gelenler, sonra gelenler, burada doğanlar ve burada doğanların çocukları hep beraber kardeşçe, dayanışma içinde birbirinizi sevip sayarak, burada hayatınıza güzel bir şekilde devam etmelisiniz" dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de, 17 Mart 1923 tarihinde Mersin ziyaretinde Millet Bahçesi'nde kent sakinleriyle bir araya gelmiş ve burada yaptığı konuşmasında; "Mersinliler, Mersin'e sahip çıkın" demişti.

    CAMİ AÇILIŞI YAPIP ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETTİ

    Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldıktan sonra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nı da ziyaret eden Gül, sonrasında da Mersin Limanı'na geçerek, burada incelemelerde bulundu. Özelleştirme sürecinin ardından 49 yıllığına Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) A.Ş.'ye devredilen Mersin Limanı'nda konteynırların yüklenişini de izleyen Gül, MIP Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan'dan limandaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkez ilçe Yenişehir'de yapımı bir süre önce tamamlanan Selimiye Camisi'nin açılışını da gerçekleştiren Gül, kentteki son ziyaretiniyse Mersin Üniversitesi'ne gerçekleştirdi. Üniversitedeki olaylar nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında ziyaretini gerçekleştiren Gül, burada Rektör Suha Aydın tarafından kapıda karşılandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından Mersin'deki temaslarını tamamlayan Gül, daha sonra önce karayoluyla Adana'ya, ardından da havayoluyla Ankara'ya geçti.

    İHA




    Gül, 88 yıl sonra aynı sözleri söyledi Yorumları