CHP'li Güneş'ten Erdoğan'a ekonomi tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (19:58)   Son Mesaj: 02-22-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    02-22-2011

    CHP'li Güneş'ten Erdoğan'a ekonomi tepkisi

    CHP'li Güneş'ten Erdoğan'a ekonomi tepkisi


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini hesap bilmemekle itham ettiğini belirterek, ''Başbakan ne zaman ekonomi profesörü olmuş da bizi hesap bilmemekle itham ediyor'' ifadesini kullandı.

    Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, partisince açıklanan Aile Sigortası projesine yönelik eleştirilere değindi.
    ''AKP hiçbir eksik bulamayınca matematik hesaplarıyla oynamaya başladı'' değerlendirmesinde bulunan Güneş, şunları kaydetti:

    ''Sayın Başbakan bizi hesap bilmemekle itham ediyor. Peki, Sayın Başbakan ekonomi konusunda ne zaman uzman olmuş da bize hesap dersi vermeye kalkıyor? Sayın Başbakan ekonomi doktorası ya da bu alanda doçentlik ve profesörlük unvanını ne zaman almış? Bizim hesabımız ortada. Bunu anlamıyorlarsa gelsinler gerekli dersi vermeye hazırız. Ömrümüz ders vermekle geçti, bir ders de AKP yöneticilerine veririz. Ama onlar asıl dersi 12 Haziranda alacaklar.

    Öte yandan, Sayın Bakan Ali Babacan, 'koalisyon olursa ekonomik dengeler bozulur' diyor. Demek ki AKP'yi gitme korkusu sarmış, milletten tehditle oy almaya çalışıyorlar. Ali Babacan merak etmesin biz tek başımıza iktidar olacağız. Ama Sayın Babacan aslında bir gerçeği ifade ediyor, o da AKP'nin ekonomiyi iyi yönetmediği gerçeğini. Sağlam bir ekonomik yapı olsa yönetim değişikliğiyle denge bozulmaz. AKP'nin nasıl bir ekonomik denge kurduğu ortadadır. Bu dengenin sağlam olmadığını, koalisyonun aslında bahane olduğunu kendileri de çok iyi bilmektedirler. Avrupa'nın birçok ülkesinde koalisyonlar var ve ekonomik denge bozulmamaktadır. Ama Sayın Babacan'ın ve AKP'nin derdi ekonomi değil, kendilerinin iktidarda kalmalarını sağlayacak her türlü yola başvurmaktır.''




    CHP'li Güneş'ten Erdoğan'a ekonomi tepkisi Yorumları