Çelik: Meclise gelecek kişiler bizim için önemli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (17:34)   Son Mesaj: 02-22-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 637  

    02-22-2011

    Çelik: Meclise gelecek kişiler bizim için önemli

    Çelik: Meclise gelecek kişiler bizim için önemli


    Devlet Bakanı Faruk Çelik katıldığı bir TV programında Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan Tuncay Özkan ve gazeteci Mustafa Balbay'ın milletvekilli olmaları ihtimalini değerlendirdi.


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki seçimlerde halen tutuklu bulunan Tuncay Özkan ve gazeteci Mustafa Balbay'ın milletvekilli olmaları ihtimalini değerlendirerek, "Parlamentoya kimin girdiği bizim için önemlidir çünkü millet iradesidir" dedi.
    Bursa'nın yerel televizyon kanallarından AS TV'ye konuk olan Devlet Bakanı Faruk Çelik, 12 Haziran 2011'de yapılması düşünülen genel seçimlerde, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Tuncay Özkan ve gazeteci Mustafa Balbay'ın milletvekili adayı olacağı yönündeki iddiaları yorumladı. Sunucunun, "Balbay ve Özkan'ın milletvekili olmaları AK Parti'yi ne kadar tedirgin eder?" şeklindeki sorusuna Çelik, "AK Parti'den endişe duyan çevrelere sesleniyorum: Yaptıklarımız açık ve şeffaf. Biz Türkiye'nin demokratikleşmesini, şeffaf olmasını istiyoruz. Biz bunun için gayret ediyoruz. Bizim yolumuz, çizgimiz net" cevabını verdi.

    AK Parti'nin önyargılarla değil, samimi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Bize haksızlık yapmayın. Önyargılarla değil, samimi değerlendirmeler yapılmasını, gerçekleştirdiğimiz icraata bakılmasını istiyoruz. Eylem ve söylemlerimizde bir sıkıntı varsa onu tartışalım. Yoksa parlamentoya kimin girdiği bizim için önemlidir. Niçin önemlidir çünkü millet iradesidir. Yani milletin iradesiyle birileri oraya gelecekse konuşurlar. Her konuşanın da haklı tarafı varsa alkışlarız ama bir haksızlığı ortaya koymaya çalışıyorsa delilleriyle onun cevabını vermekten de çekinmeyiz" diye konuştu.









    Çelik: Meclise gelecek kişiler bizim için önemli Yorumları