Okullarda meyve suyu satma mecburiyeti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (16:58)   Son Mesaj: 02-22-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 812  

    02-22-2011

    Okullarda meyve suyu satma mecburiyeti

    Okullarda meyve suyu satma mecburiyeti


    Antalya Valiliği, okullarda taze sıkılmış meyve suyu satma mecburiyeti getirdi.Vali Ahmet Altıparmak, Antalya’nın meyve ve narenciye yönünden zengin bir şehir olduğu için Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne genelge yayınladı.

    Milli Eğitim Müdürlüğü de Antalya Valiliği"nden gelen genelge sonrası okullarda taze sıkılmış meyve suyu satma mecburiyeti getirdi.
    Antalya Valiliği"nin okul kantinlerinde taze meyve suyu satışı ile ilgili kararının uygulanışını yerinde görmek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Döşemealtı Erünal Sosyal Bilimler Lisesi kantinini ziyaret etti.

    Antalya"da uygulamaya başlattıkları konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Osman Nuri Gülay, Vali Ahmet Altıparmak"ın göreve geldiği ilk gün kendilerine Antalya"nın meyve yönünden zengin bir şehir olduğunu neden okullarda bu meyvelerin satılmadığı sorusunu yönelttiğini açıkladı.

    Daha sonra da Antalya Valiliği"nin genelgesi sonrası şehirde bulunan tüm okul kantinlerinde tane taze meyve satışı ve sıkışmış meyve suyu satışının başladığını söyleyen Gülay, "Biz de genelge sonrası tüm okullara talimat verdik ve eğitim müfettişleri vasıtalarıyla da okullarımızı kontrol ettik. İlk dönem itibarıyla 205 okulda bu uygulama hayata geçirildi. Şu anda 447 okul kantininde başlatmak üzereyiz." dedi.

    Başlattıkları uygulama sonrası hedeflerinin çocukların daha sağlıklı beslenmeleri olduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi durumunda sınavlarında da başarılı olacaklarına inandıklarını açıkladı.

    "TÜRKİYE"YE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

    Antalya Valiliği"nin başlattığı uygulamanın tüm Türkiye"ye örnek olacağını kaydeden Osman Nuri Gülay, okullarda kolalı içeceklere yönelmenin böylelikle önüne geçilebileceğini, öğrencilerin artık taze sıkılmış meyve sularına yöneleceğini belirtti.

    Okula gelir gelmez kantin görevlisiyle konuştuğunu ve günde ne kadar taze sıkılmış meyve suyu satıldığını sorduğunu aktaran Gülay, "Günde 40-50 bardak taze sıkılmış meyve suyu, ayrıca günde 100"ün üzerinde çocuğa meyve satıldığını öğrendim. Bizim hedefimiz çocuklarımızın doğal beslenmesini sağlayarak obezitenin önüne geçmektir." diye konuştu.

    Okullarda da satışa başlanan bu uygulamanın ikinci bir faydasının Antalya halkına olduğunu anlatan Gülay, "Antalya halkının büyük bir çoğunluğu narenciye ile geçimini sürdürüyor. Ama gördük baktık ki narenciye de yok olmaya başlamış, hiç değilse bu şekilde narenciyeyi biraz canlandırabiliriz." şeklinde konuştu.

    "ÖĞRENCİLER BİLİNÇLİ KOLALI İÇECEĞE DEĞİL, TAZE SIKILMIŞ MEYVEYE YÖNELİYOR"

    Lise 1 öğrencisi olduğunu söyleyen Oğuz Şahin, uygulamanın çok güzel olduğunu söyledi. Kolalı içeceklerin çok fazla zararları olduğunu bildiklerini vurgulayan Şahin, "Okulumuz yatılı. Bizim açıkçası enerjiye ihtiyacımız oluyor.

    Hem enerji hem de sağlık açısından çok iyi bir uygulama oldu. Ben bundan sonra diğer içeceklere yönelmiyorum. Taze sıkılmış meyve suları açıkcası bana daha çok cazip geliyor." diye konuştu.

    Başka bir öğrenci Tuğrul Konvas ise kolalı içeceklerin zararlı olduğu için uygulamanın çok güzel olduğunu belirtti. Öğrencilerin bilinçli olduğunu ifade eden Konvas, artık öğrencilerin taze sıkılmış meyve sularına daha çok yöneldiğini, kolalı içeceklerden uzak durduklarını söyledi.




    Okullarda meyve suyu satma mecburiyeti Yorumları