Mahsur kalan hayvanları ekipler kurtardı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (13:54)   Son Mesaj: 02-22-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    02-22-2011

    Mahsur kalan hayvanları ekipler kurtardı

    Mahsur kalan hayvanları ekipler kurtardı


    Rize’de etkili olan yağışlar sebebiyle dere yatağındaki bir adacıkta mahsur kalan 200 küçükbaş hayvan, belediye ekiplerince kurtarıldı.

    İlde yağışlar sonrası Salarha deresi taştı. Derenin ortasındaki adacıkta küçükbaş hayvanlarını besleyen çobanlar, hayvanlarının kurtarılması için Rize Belediyesi'nden yardım istedi.
    Belediye Başkanı Halil Bakırcı"nın talimatı ile bölgeye sevk edilen iş makineleri, önce dere yatağını doldurarak daralttı, ardından portatif köprü yaptı. Dere ortasındaki adacıkta mahsur kalan çobanlar ile 200"e yakın küçükbaş sürüsü kurtarıldı.

    Başkan Halil Bakırcı ile Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, daha sonra bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Bakırcı, Salarha deresinin bu bölümündeki adacığın çobanlar tarafından kullanıldığını belirterek dere taşkınları sonucu böyle mahsur kalmalar yaşanabildiğini söyledi.

    Bu bölgeye kalıcı bir köprü yapılması için gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Bakırcı, çobanlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    Kurtarılan çobanlar, dere sularının yükselmesi sonucu endişelendiklerini belirterek belediyeye haber verdiklerini ekiplerin de kendilerini kısa sürede kurtardığını söyledi.

    Küçükbaş hayvanların yeni doğmuş kuzuları ise ilgi odağı oldu. Başkan Bakırcı, bir süre çadırında çobanlarla çay içerek sohbet etti.




    Mahsur kalan hayvanları ekipler kurtardı Yorumları