5 dilde 'Hoşgeldiniz' tabelası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (13:56)   Son Mesaj: 02-22-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    02-22-2011

    5 dilde 'Hoşgeldiniz' tabelası

    5 dilde 'Hoşgeldiniz' tabelası


    Diyarbakır’ın Sur Belediye Başkanlığı, şehrin girişlerine Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Ermenice ve Süryanice, 'Hoşgeldiniz’ yazılı tabelalar astı.

    Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Kentimize giren insanların aslında kendi kimlikleriyle ve kendi dilleriyle karşılanmasının insanda yaşatacağı mutluluğu biliyoruz." dedi.
    Sur Belediyesi"nde 2007 yılında 'Çok dilli belediyecilik" ile ilgili aldığı karar üzerine Danıştay tarafından görevden alınan ve 2009 seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına seçilen BDP"li Abdullah Demirbaş ve meclis üyelerinin aldığı kararla şehrin üç girişine Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Ermenice ve Süryanice tabelalar astı.

    Diyarbakır Silvan karayoluna Türkçe ile Kürtçe"nin Zazaki lehçesi ve Ermenice yazılı 'Hoşgeldiniz" tabelaları asan belediye, bugün de Mardin karayolu üzerinde bulunan Çarıklı Köyü yakınlarına Türkçe ve Kürtçe"nin Kurmanci lehçesi ile Süryanice yazılı tabela astı.

    Sur Belediyesi Şanlıurfa karayolu üzerine ise önümüzdeki günlerde Türkçe, Kürtçe ve İngilizce 'Hoşgeldiniz" yazılı tabelayı asacak.

    Sur Belediye Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çok dilli belediyecilik çalışmalarını esas alan bir yaklaşım içinde olduklarını söyledi. Demirbaş, "Kentin girişlerine farklı dillerde 'hoşgeldiniz' dedik.

    Bu aynı zamanda bu kentin çok kültürlü, çok kimlikli, çok dilli olduğunu herkese anlatmak ama aynı zamanda insanlara kendi dilleriyle de hoşgeldiniz demek istedik.

    Önümüzdeki günlerde ayrıca Diyarbakır kalesinin dört kapısına da buna benzer tabelalar asacağız." diye konuştu.




    5 dilde 'Hoşgeldiniz' tabelası Yorumları