Erdoğan'ın 25 bin Türk hassasiyeti/Canlı İZLE   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-22-2011 (12:36)   Son Mesaj: 02-22-2011 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    02-22-2011

    Erdoğan'ın 25 bin Türk hassasiyeti/Canlı İZLE

    Erdoğan'ın 25 bin Türk hassasiyeti/Canlı İZLE


    BaşbakanErdoğan, grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın Libya'da muhalifleri öldürten Kaddafi''ye neden sert çıkmadığını açıkladı. 25 bin Türk vatandaşını hatırlattı. Erdoğan Kaddafi'ye de uyarıda bulundu.



    Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

    Bölgemizde çok öenmli olayların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.

    Bir süredir başlayan halk hareketlerinin dalga dalga yayıldığını, Tunus, Mısır'dan sonra Libya ve Fas'a da sıçradı.

    Tunus ve Mısır'la ilgili bazı tavsiyelerimiz bazı siyasetçiler tarafından eleştirildi. Mısır'la iglili sözlerimiz Anamuhalefet Partisi Lideri tarafından erken olarak eleştirildi. Şimdi ise Libya konusunda sustuğumuzu kendisi ile çelişti.

    CHP Genel Başkanı, "ödülün hakkını veriyor Sayın Başbakan" diyerek kendisi ile ilgili cehaleti ortaya koydu. Haritada bahsettiği ülkeleri göster deseniz gösteremez.

    Oralarda ne kadar Türk vatandaşı çalışıyor, İşadamı var bilmiyor. Bu ülkenin hassasiyetleri açısında bir kaanate sahip değil.

    Libya'daki Türk vatandaşlarının güvenliğini çiğneyecek kadar ileriye gidiyor. Bugün orada 25 bin civarında Türk var...

    Boş duran bir Türkiye Cumhuriyeti yok. Hiç bir bi,lgiye sahip olmadığı halde akıl verenlerin tavsiyelere ihtiyacımız yok.
    Türkiye ısmarlama politikalarla gündemini belirleyen bir ülke değildir. Gündemi belirlenen bir ülke de değildir. Biz ne zaman nerede nasıl açıklama yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.

    Bu konular hariçten gazel okuyarak, desteksiz atarak, fantazi yaparak değerlendirilemez. Milletin hassasiyetini göz önünde bulundurmak büyük devletlere yakışır.

    Biz gelişmeleri 24 saat çok yakından tüm boyutlarıyla izliyoruz. Gereken adımları da atıyoruz.

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti, böyle bir durumda gereken neyse yapar.

    Biz kardeş halkların hakkını gözetir ve kendi menfaatlerini gözetiriz.

    Libya'da bana tebliği edilen ödül, ne ödülü, ne için verildi? Filistin meselesine duyarlılığımız, Filistin halkı için çırpınışımız için veirldi. Bu ödül, Ortadoğu halklarının bir tezahürüdür.

    Kasım'da ödülü aldığım zaman yaptığım konuşmada bazı şeylere dikkat çekmiştim:

    - Kendimizi özeleştiriye tabi tutmayı hayati derecede önemli görüyorum.

    - Her türlü haksızlığa karşı onurlu bir duruş segilerken kendimizi de gözden geçirmeliyiz.

    Biz Libya'daki vatandaşlarımızın tahliyesi için gece-gündüz uğraşırken birilerinin çıkıp Hükümeti sıkıştırma gayretine girmesi, açıklama ve ödül gibi küçük siyasetler yapması sorumsuzluk gibi çok tehlikelidir.

    Birilerinin çıkıp ödül meselesine takılıp bu kadar küçük hesaplara girmesini milletime havale ediyorum.

    Tunus'un Mısır'ın tersine Libya'da ölümlerin olduğu haberleri geliyor. Libya'da bizim 25 bin vatandaşımız var. Oradaki vatandaşlarımızı tahliye etmenin derdine düştük.

    Bugün aynı zamanda TSK'nın İskenderun gemisi ve İDO'dan 2 deniz otobüsü inşallah bölgeye uğratacaklar. Orada bizim bir vatandaşımızın burnunun kanaması herhalde bu çığırtkanları çok farklı hale getirir.

    Mısır'daki Türk sayısı çok azdı ve onları süratle tahliye edebildik.

    İlk andan itibaren Kaddafi ile 2 kere görüştük. Uçakları gönderin dendi. Maalesef kulede insan olmadığı için uçaklarımız geri döndü. Denizden de gemilerimiz orada olacaklar. Çok daha büyük sayıda tahliyeyi yapmak istiyoruz.

    Gıda ve su, ilaç konusunda tedarikimiz devam ediyor. Aç susuz olan yok.

    Ben bizzat Bingazi Havaalanı'ndan olan vatandaşlarımızdan birisiyle bizzat görüştüm, oradaki vatandaşlarımız hakkında bilgi aldım.

    Vatandaşlarımızın yerlerini, toplandıkları yerleri tek tek tespit ettik. Uçaklarımızı heran havalanacak şekilde bekletiyoruz.

    Bingazi'de 600 civarında vatandaşımızı tahliye etme çabalarımız sürüyor.

    KADDAFİ HALKA KULAK VERMELİ

    Demokratik dışı taleplerini dile getirenlere insan dışı müdahalelerin yapılması, şiddet sarmalını büyütür. Şiddetin artarak Libya'nın geneline yayılması endişemizdir. Libya bizim dost olmaktan öteye kardeş devletimizdir. Kardeşin kardeşin kanını dökmesi bizim ızdırabımızdır.

    Halkın demokratik haklarına Libya yönetimi kulak vermelidir.

    Libya yönetiminin böyle bir yanlışın içerisinde olmaması gerekir. Libya'da akan kanı kendi vücudumuzdan akan kan olarak görürürüz. Libya'da bulunan Türklerin hayatları ve hakları kardeş Libya halkına emanettir. Yönetimden bu konuda azami hassasiyet bekliyoruz.

    Dünyanın neresinde olursa olsun hakların engellenmesine karşıyız. Biz halkların dinine mezhebine bakmadan evrensel değerleri savunuyoruz...

    Ertelemez değişim taleplerine kulak verilmesini istiyoruz.

    Kendi halkını tehdit gibi gören hiç bir yönetimin uzun süreli aaykta durması mümkün değildir. Hele halkına şiddet uygulayan hiç bir yönetim istikametini koruyamaz.




    Erdoğan'ın 25 bin Türk hassasiyeti/Canlı İZLE Yorumları