Orgeneral Özel de Hasdal'ı ziyaret etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (11:56)   Son Mesaj: 02-22-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    02-22-2011

    Orgeneral Özel de Hasdal'ı ziyaret etti

    Orgeneral Özel de Hasdal'ı ziyaret etti


    Genelkurmay Başkanı Koşaner'in ziyaretinde yer almayan Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel dün Hasdal Askeri Cezaevi'nde Balyoz'dan tutuklanan subaylarla görüştü. Hava Kuvvetleri Komutanı Aksay da sırada...

    Veli Sarıboğa'nın haberi
    Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Balyoz davası sanıklarını, dün de Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel ziyaret etti. Öğlen saatlerinde Hasdal Cezaevi'ne giden Özel, Balyoz davasından tutuklanan Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı'na vekaleten atandıktan sonra açığa alınan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ile Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu'nun da aralarında bulunduğu subaylarla görüştüğü öğrenildi.

    AKSAY DA ZİYARET EDECEK

    Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hakan Aksay'ın da önümüzdeki günlerde cezaevini ziyaret edeceği belirtildi.

    Kuvvet komutanlarının programlarının birlikte gitmeye müsait olmadığı için, destek ve moral açısından ayrı ayrı günlerde gitmenin daha doğru olacağının değerlendirildiği ve komutanların ayrı ayrı gittiği öğrenildi.

    Balyoz davasında hakkında tutuklama kararı verilen 29'u general ve amiral 101 subayın tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Özel Tip Cezevi'ne geçtiğimiz cuma günü de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Uğur Yiğit şok ziyarette bulunmuştu. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da ziyarete eşlik etmişti.

    5 subay için NATO'ya yazı

    BALYOZ davasında hakkında tutuklama ve yakalama çıkarıltılan 163 sanıktan, 29'u general ve amiral 101'i muvazzaf 157 sanık teslim oldu. Teslim olmayan 2'si general 6 subay kaldı. GATA'da tedavi altında bulunan emekli Org. Ergin Saygun ile Belçika NATO Karargâhı'nda 'Direktör Yardımcısı' olarak görev yapan Tuğg. Hakan Akkoç, İtalya NATO Karargâhı'nda görevli Albay Mehmet Alper Şengezer, Hırvatistan Zagrep'te Güney Doğu Avrupa Silahsızlanma, Silahların Kontrolü Merkezi'nde görevli Kurmay Yarbay Nedim Ulusan, Avusturya Askeri Ataşesi Albay Murat Ataç ile Tunus Askeri Ataşesi Yarbay Bahtiyar Ersay kaldı. Yurtdışında görev yapan subaylar hakkında gerekli izinlerin çıkarılması için NATO'ya yazı yazıldığı belirtildi.

    SABAH




    Orgeneral Özel de Hasdal'ı ziyaret etti Yorumları