Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-22-2011 (09:57)   Son Mesaj: 02-22-2011 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    02-22-2011

    Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor!

    Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor!


    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, tüm Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine girerken, hava sıcaklıkları ise iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacak. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları ise şöyle;

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, sabah saatlerinde batı bölgelerimizde başlayacak yağışlar, zamanla yurdun büyük bir kesimine yayılarak, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Samsun ve Amasya dışında tüm ülkede görülecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde gökgürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas, Kayseri, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
    Rüzgar Marmara'da kuzey ve doğu, diğer bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyılarında gece saatlerine kadar kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI-

    Yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ayrıca, rüzgarın Ege Kıyılarında gece saatlerine kadar güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BUZLANMA, DON OLAYI VE ÇIĞ UYARISI-

    İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava duru şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; akşam saatlerinde Avrupa yakasında, gece saatlerinde Anadolu yakasında kuvvetli olacak.(9)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu.(8)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.(13)

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(17)

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(9)

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı.(3)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde yağmurlu.(14)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava duru şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, kıyı kesimleri ile güneyi yer yer sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesimlerinde (İzmir, Aydın, Muğla) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden bölgenin batısı (Antalya, Isparta, Burdur) ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmurlu, Bolu ve Kastamonu'nun yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat, Ordu ve Giresun çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Gümüşhane, Bayburt ile Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısı, gece saatlerinde kuzey ve batısı ile Muş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısı yağmurlu geçecek




    Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor! Yorumları