AK Parti'de 3 bakan 7 Mart'ta istifa edecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (05:39)   Son Mesaj: 02-22-2011 (05:39)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    02-22-2011

    AK Parti'de 3 bakan 7 Mart'ta istifa edecek

    AK Parti'de 3 bakan 7 Mart'ta istifa edecek


    12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Meclis’e seçim kararına ilişkin teklifin sunulması bekleniyor. Meclis’te MHP’nin sunmuş olduğu aynı yöndeki teklifi bulunuyor.

    Seçim kararının alınmasının ardından, karar 2 Mart"ta Resmi Gazete"de yayımlanacak. Meclis"in ise listeler YSK"ya sunulacağı Nisan ayına kadar açık tutulması ve gündemdeki önemli yasaların çıkarması amaçlanıyor.

    Seçim kararının Resmi Gazete"de yayımlanmasından beş gün sonra 7 Mart"ta Anayasa"nın 114"ncü maddesine göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım istifa edecek. Üç bakanın yerine ise Başbakan yine Anayasa"ya göre ya Meclis"ten ya da dışarıdan atama yapacak. Seçim kararının yayımlanmasının ardından bir hafta sonra 9 Mart"ta aday olacak memurların da istifa etmesi gerekiyor.
    Nisan başında YSK"ya sunulacak milletvekili listelerinde mevcut milletvekillerinden yüzde 60"a yakının değişmesi bekleniyor. CHP"de de büyük oranda değişim yaşanması beklenirken MHP"de mevcut milletvekillerinin büyük oranda listede yer alacağı kaydediliyor. BDP ise 2007 seçimlerinde olduğu gibi yine "bağımsız aday" formülünü uygulayacak.




    AK Parti'de 3 bakan 7 Mart'ta istifa edecek Yorumları