Hasta götürürken hastanelik oldular   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-22-2011 (00:08)   Son Mesaj: 02-22-2011 (00:08)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    02-22-2011

    Hasta götürürken hastanelik oldular

    Hasta götürürken hastanelik oldular


    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında biri ağır 5 kişi yaralanırken yaralılar yine kamyonetle hastaneye taşındı.

    Edinilen bilgiye göre Turgut Özal Bulvarı İmam Hatip kavşağında meydana gelen kazada Mehmet Birgül (28) yönetimindeki Özel Sevgi Can Hastanesi'ne ait 01 RB 919 plakalı ambulans, beyin kanaması geçiren Mustafa Kaya'yı (59) Adana'ya götürürken yola aniden çıkan Ali Tüfekli'nin kullandığı 01 UA 559 plakalı araçla çarpışması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptı. Kaza yerine ambulans çağrıldığı fakat Kozan'da konuşlu 112 acil ambulanslarından birinin arızalı, diğerinin ise görevde olduğu için ambulans gelmediği iddia edildi.

    Kaza yerine doktor istendiği fakat Kozan Devlet Hastanesi'nde acil servisteki doktorların "Biz görev yerimizi değiştiremeyiz" diyerek olay yerine gitmedikleri, acil doktorunun da ancak başhekimin yazılı emriyle gidebileceğini belirttiği ve izin yazısını beklemeye başladığı kaydedildi. Bu arada kaza yerine gelen başka bir tıp merkezinin doktoru kazazedelere olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından, yaralılardan Muhammet Ali Canpolat kamyonet ile, beyin kanaması geçiren hasta Mustafa Kaya ve eşi ise polis minibüsüyle Kozan Devlet Hastanesi'ne, ambulans şoförü ise Özel Sevgi Can Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Kaza sonrası Devlet Hastanesi Başhekimi Fazlı Aslan ve Sağlık Grup Başkanı Gülay Hatalmış, yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

    Kozan'da geçtiğimiz günlerde yine bir olayda ambulans olmayışı vatandaşların tepkisine yol açmış olay üzerine Adana il sağlık müdürlüğü resmi açıklama yapmıştı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.




    Hasta götürürken hastanelik oldular Yorumları