Libya Konsolosluğu önünde protesto   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (23:58)   Son Mesaj: 02-21-2011 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    02-21-2011

    Libya Konsolosluğu önünde protesto

    Libya Konsolosluğu önünde protesto


    Libya Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, Muammer Kaddafi'yi protesto etti.
    Özgür-Der, Mazlum-Der ve İHH'nın organize ettiği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.


    Taksim Gezi Parkı'nda toplanan grup, daha sonra Libya Konsolosluğuna yürüdü. Grup, Libya'daki iç karışıklığa rağmen görevi bırakmamakta ısrar eden Libya lideri Muammer Kaddafi'yi protesto etti. 'Diktatör Kaddafi sonun gelecek', 'Katil Kaddafi', 'Libya halkı yalnız değildir' sloganları atan grup, sık sık tekbir getirdi. 'Kaddafi, diktatörlüğün kanında boğulacaksın' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, istifa etmeye çağırdıkları Kaddafi'nin fotoğraflarını ateşe verdi.
    Burada grup adına bir açıklama yapan Taraf Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, Tunus ve Mısır'da yaşanan olayların, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ezilen halklarını harekete geçirdiğini dile getirdi. Kaplan, "Demokrasi ve insanlık adına olumlu saydığımız bu gelişmelerin bir de acı tarafı vardır. Bu ülkelerin diktatörleri kendi halklarına karşı savaş açmış durumdadır. Son iki gündür, özellikle Libya'da yaşananlar tek kelimeyle bir katliamdır" dedi.

    Güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri, olaysız bir şekilde sona erdi.




    Libya Konsolosluğu önünde protesto Yorumları