Emekli albaydan 51 Nolu DVD tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (18:54)   Son Mesaj: 02-21-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    02-21-2011

    Emekli albaydan 51 Nolu DVD tepkisi

    Emekli albaydan 51 Nolu DVD tepkisi


    İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, suçlanmasına konu olan ve içinde bazı yargı mensuplarının kişisel yaşamlarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı 51 No'lu DVD'nin bürosuna polis tarafından konulduğunu savundu.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Mustafa Dönmez'in avukatı Celal Ülgen'in savunmasını tamamlamasının ardından sanıklardan Mustafa Levent Göktaş'ın savunmasının alınmasına geçildi.
    Öz geçmişini anlatarak savunmasına başlayan Göktaş, hayatının büyük bir kısımını terörle mücadele ederek geçirdiğini, binden fazla çatışmaya girdiğini söyledi.

    Türk Silahlı Kuvvetlerinde çok az subayda bulunan 3 adet kahramanlık madalyası aldığı dile getiren Göktaş, kendisine 180 takdirname, 23 rozet ve bröve verildiğini kaydetti.

    Göktaş, 1999'da imzalanan Suriye Adana Mutabakatı'nda görev yapan tek Türk subay olduğunu ifade ederek, 1996 yılında da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu, emekli olduktan sonra avukatlık yaptığını anlattı.

    ''Milletimi, devletimin güvenliğini ölümü göze alarak savundum. Özel Kuvvetler olarak bizler kendimizi ülkemize adamış insanlarız'' diyen Göktaş, ölümü göze alarak savaştığı için madalyalar verildiğini, bu davada yargılanmasının bunlara ters olup olmadığını sordu.

    Polisin, 7 Ocak 2009'da Ankara'daki avukatlık bürosunda yaptığı aramayı anlatan Göktaş, bürosunda çalışan avukat Özge Evci'nin masasının üzerindeki bir mahkeme dosyasında, içeriğinden savcılık sorgusuna kadar haberdar olmadığı 51 No'lu DVD ile suçlandığını kaydetti.

    Gözaltına alındıktan 4 gün 10 saat sonra savcılığa, 4 gün 19 saat sonra mahkemeye çıkabildiğini dile getiren Göktaş, ''Suçlanmama dayanak olan 51 No'lu DVD, büroma kesinlikle polis tarafından konulmuştur. Tek delil olan bu DVD'nin dışında başka hiçbir delil elde edilememiştir'

    İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden İdris Asan tarafından verilen arama ve el koyma kararının hukuka aykırı ve yok hükmünde olduğunu ifade eden Göktaş, bürosunda yapılan arama ve gözaltına alınmasıyla ilgili, hukuka aykırı olduğunu belirttiği konuları açıkladı.

    Göktaş, avukatlık bürolarındaki aramaların nasıl gerçekleştirileceğinin CMK'de belirlendiğini ancak bu kurallara uyulmadığını dile getirdi.

    -''BUNLAR BAŞKA TÜRLÜ POLİS''-

    Polisin bürosunda arama yaparken kayda aldığı videoda saat 10.46 ile 15.25 arasında görüntülerin olmadığını ifade eden Göktaş, ''Bu saatler arasındaki video görüntülerinin silinmiş olması 51 No'lu DVD'nin polis tarafından koyulduğunu doğrulamaktadır'' dedi.

    Duruşma salonunda bu arama görüntülerini de izleten Göktaş, bu görüntülerin polislerin savcıdan 5 saat önce bürosuna gelerek delil yaratma faaliyetleri olduğunu savundu.

    Polislerin avukat-müvekkil ilişkisine ait dosyaları yetkisi olmadan incelediğini ifade eden Göktaş, ''Bir gazap, kin ve nefret içerisindeler. Diyeceksiniz 'Sen de özel harekatçısın. Sen nasıl böyle bir tufaya, oyuna geldin'. Ben özel harekatta çalıştım. Kolu kopmak üzere olan polisin damarını tutup ölmesin diye götüren kişiyim. Ama bunlar başka bir türlü polis. Bizim beraber savaştığımız, bu ülke için can verdiğimiz polislerden değiller. Emniyetin içerisinde gerçekten kötü niyetli insanlar var'' diye konuştu.

    51 No'lu DVD odasında bulunduğu iddia edilen avukat Özge Evci'nin mesleğe yeni başlayan genç bir meslektaşı olduğunu ifade eden Göktaş, Evci'nin adı internet ortamında yazıldığında karşısına 51 No'lu DVD'nin çıktığını, mesleğe yeni başlayan avukat için böyle bir olayın zulüm olduğunu, Evci'nin bu nedenle uzun süre psikolojik tedavi gördüğünü anlattı.

    Göktaş'ın diş ağrısı çektiğini belirterek savunmasına bugünlük ara verilmesini istemesi üzerine, duruşma yarına ertelendi.




    Emekli albaydan 51 Nolu DVD tepkisi Yorumları