Başbakan, Kaddafi ödülünü iade etmeyecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (17:38)   Son Mesaj: 02-21-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    02-21-2011

    Başbakan, Kaddafi ödülünü iade etmeyecek

    Başbakan, Kaddafi ödülünü iade etmeyecek


    Başbakanlık, yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’a verilen Kaddafi ödülünün iade edilmeyeceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu ve bazı sivil toplum örgütleri de ödülün iade edilmesini istemişti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kasım ayında "Kaddafi İnsan Hakları Ödülü"ne layık görülmüştü.
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ödülün hakkını veriyor" demişti.

    Bazı sivil toplum örgütleri de ödülün iade edilmesini istemişti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ödülün geri verilmeyeceği bildirildi.

    Başbakanlık kaynakları, "Böyle bir şey gündemde yok. Başbakan'ın o günkü görüşü ne ise bugün de aynı" dediler.

    DÜN YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMESİNDE LİBYA'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARININ DURUMUNUN ELE ALINDIĞI VE LİBYA DEVLET BAŞKANI KADDAFİ'NİN, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BU KONUDAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

    Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Libya'daki Türk vatandaşlarının sorunlarının çözüleceğini söylediği öğrenildi.

    Edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Kaddafi arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinde, Libya'da yaşayan Türk vatandaşlarının durumu ele alındı. Kaddafi'nin, Erdoğan'a ''Türk vatandaşlarının güvenliği ve tahliyelerinin sağlanması taleplerinin normal talepler olduğunu ve Türk vatandaşlarının sorunlarının çözüleceğini'' söylediği bildirildi.




    Başbakan, Kaddafi ödülünü iade etmeyecek Yorumları