Tanrıkulu: Anadil eğitimine sıcak bakıyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (17:38)   Son Mesaj: 02-21-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    02-21-2011

    Tanrıkulu: Anadil eğitimine sıcak bakıyoruz

    Tanrıkulu: Anadil eğitimine sıcak bakıyoruz


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, anadilin öğrenilmesi, anadil öğretimi ve anadilde eğitimin üç farklı konu olduğunu, bugün Türkiye’de anadilin öğrenilmesinde bir sorun bulunmadığını bildirdi.

    Tanrıkulu, CHP"nin Van"da düzenlediği ve "Siyasette Başarı Stratejisi" toplantısını ANKA"ya değerlendirdi. Bu toplantıyla CHP"nin, Kürt meselesinin uzağında olmadığını, bu meseleyi Türkiye"nin temel sorunlarından biri olarak gördüğünü gösterdiğini belirten Tanrıkulu, 3 gün boyunca toplumun değişik kesimlerinden kişilerle bu sorunu tartışmanın, CHP"nin yapması gerekenler konusunda düşünce almanın çok önemli olduğunu kaydetti. Toplantıda değerli görüşlerin ortaya çıktığını ve bu görüşleri yetkili kurullarda değerlendirerek CHP programı çerçevesinde seçim bildirgesine de koyacaklarını söyleyen Tanrıkulu, "Türkiye"nin bu meselesine biz AKP gibi günlük kaygılarla yaklaşmıyoruz. Bu meseleyi bir seçim atmosferinden daha çok Türkiye"nin demokrasisi, demokrasinin güçlenmesi, eksikliklerin giderilmesi, barış ve uzlaşmanın gerçekleşmesi bakımından bakıyoruz" dedi.
    Toplantıya katılanlar arasındaki ortak yaklaşımın, "CHP olmadan bu sorun çözülemez" şeklinde olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, bunun kendilerinde büyük bir umut yarattığını bildirdi.

    Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu"nun açıklamalarıyla gündeme gelen anadil konusundaki tartışmaları da değerlendirdi. Anadil konusunda kamuoyunun yeterli bilgi sahibi olmadığını söyleyen Tanrıkulu, anadilin öğrenilmesi, anadil öğretimi ve anadilde eğitim konularının farklı meseleler olduğunu belirtti. Tanrıkulu, "Bugün Türkiye"de olan anadilin öğrenilmesidir. Anadili öğrenirsiniz, buna bir engel yoktur. Ama anadil öğretimi denmiştir. Öğretim başka bir şeydir. Anadilin öğrenilmesinden ileride bir şeydir. Anadilde eğitimden farklıdır. Kılıçdaroğlu bunu ifade etmiştir" dedi.




    Tanrıkulu: Anadil eğitimine sıcak bakıyoruz Yorumları