Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (16:56)   Son Mesaj: 02-21-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 807  

    02-21-2011

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı


    Libya'da yaşanan çatışma ve kaosla ilgili farklı bilgiler geliyor. Haber 7'nin edindiği bilgilere göre durumun kritik olduğu belirtilirken, Haber 7'nin telefonla ulaştığı bir kişi ise Libya'daki son durum hakkında açıklama yaptı.



    Fatma Özdemir'in haberi

    Libya'da Kaddafi yönetimine karşı muhaliflerin gösterileri sürüyor. Ülkede yer yer çatışmalar yaşanırken ölü sayısına ilişkin farklı bilgiler veriliyor.

    Libya'da Türk firmalarının şantiyeleri yağmalandı. Bir çok Türk vatandaşı ülkede mahsur kaldı. Mahsur kalanların Türkiye'ye getirilmesi için 4 uçak ve 2 hızlı faribot gönderildi. Olayları yaşayanların verdiği bilgiler ise şöyle:



    ÖZTAŞ ŞİRKETİNDE MAHSUR KALAN İŞÇİLER

    Libya'ya bağlı zindan ilçesine yakınız öztaş şirketinde 250 yakın türk işçisiyiz burda madur kaldık yiyeceğimiz bitti yollarımız kapandı can güvenliğimiz yok bize yardım edin çaresiz kaldık türkiyeden uçak isitoyoruz bize yardımcı olun telefonla kapanıyo açılıyo fakat ailelerimizle görüşemeiyoz


    BİNGAZİ'DE 5000 TÜRK MAHSUR İDDİASI

    Dünden bugüne kadar ölü sayısı 200 aştı, akşamları sokapa çıkma yasağı uygulanıyor bu geçen akşam Bingazi'ye sabah saatlerine kadar ışıkları sönük şekilde uçaklar indi Bingazi Havaalanına. Bugunde aldıgımız bilgilere göre çatışma var Bingazi'de Kaddafi özel timler getirmiş güney bölgelerden acımasızca isyancıları öldürüyorlar yaylım ateşıyle.toplamda kesin olmayan rakamlar ölüm habarleri 1000 kişiye yaklaşmış tüm ısyan kentlerinde bigazi başta olmak üzere tubruk,beyda,zinata,. suanda çatışmalar devam ediyo ve silah sesleri duyuluyo , bingazi hava limanında 5000 turk beklemede ve akın akın turkler gngaziye akın ediyo allah sonumuzu hayır eyleye

    LİBYA'NIN DOĞUSUNDA HALK YÖNETİMİ ELE GEÇİRDİ

    Biz Bingazinin 375 km doğusundayız. Bingazi hariç, Doğu bölgesinde halk yönetimi tamamen ele geçirdi. Sadece Bingazi'de çatışmalar devam ediyor. Burada normal hayat devam ediyor. Dükkanlar açıldı. Ancak halk biraz tedirgin. Mısır sınırana daha yakın yerde MRA İnşaatta çalışan 300 kadar Türk oldukları yerden çıkamıyor. Doğu bölgesindeki tek Türk şantiyesiyiz. Köylüler bizi koruyor, kapıda silahlı adamlar var. Ayaklananlarla bir arada olduğumuz için herşeyi görüyoruz. İnternetimiz keik değil uydu üzerinden bağlantı sağlayabiliyoruz. Yurt içini ve yurtdışını arayabiliyoruz. Çok paralı asker geldi. Ayaklanmayı yöneten Libyalı arkadaşların facebook sayfaları var.

    Bayday'ı kuşatmaya gelen keskin nişancıar ve paralı askerler korkup kaçtılar. Labrak limanına geldiler halk bunları püskürttü.

    Halk havalimanının surlarını devirdi. Traktör ve kamyonları piste çekti. Herhangi bir savaş uçağının buraya inmemesi için. Proje amaçlı birkaç askeri üsse girdik.

    Bizleri yerel halk koruyor. Lütfen Türkiye'li arkadaşların aileleri tedirgin olmasınlar. Hayat normal, günlük hayatımız devam ediyor. Türkiye'dekiler olayları büyütmesinler. Evet yağmalamalar oldu

    Burada durum şu an sakin. Bingazi hariç diğer hiçbir yerde bir tek mermi atılmıyor. Verilen ölü sayıları doğrudur.


    BİR FİRMADA AŞCI OLARAK ÇALIŞAN ADNAN PERÇİN: CANIMI ZOR KURTARDIM

    100 kişinin kalacağı yerde bin kişi kalıyor. Havaalanı tek güvenli yer. Libyalı yetkililer ülkeden çıkacaklar için sorun çıkarıyor. Vize ve pasaport işlemlerinde sıkıntı çekiliyor. Ben canımı zor kullandım.




    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı

    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı





    Katliam ülkesi Libya'dan Türkler anlattı Yorumları