ADD Balyoz için direnme çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (16:54)   Son Mesaj: 02-21-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 626  

    02-21-2011

    ADD Balyoz için direnme çağrısı

    ADD Balyoz için direnme çağrısı


    Balyoz davası kapsamında İstanbul 10. Ceza Mahkemesi'nin askerlere yönelik verdiği tutuklama kararı ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ı rahatsız etti. ADD, direnme çağrısı yaptı.

    Daha önce Cumhuriyet mitingleriyle ilgili çalışmalarının bulunduğunu açıklayan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bunları artık çok deklare etmediklerini belirterek, "Uygun bir şekilde uygun bir yerde yapacağız. Çünkü her söylediğimiz şeylerin karşı, başka şeyler oluşturuluyor. Hepsini seçimlere kadar yapmaya niyetliyiz." açıklamasında bulunmuştu. Açıklamanın ardından ADD, direnme çağrısı yaptı.
    Genel merkezden yapılan "Uyarmıştık, Yeniden Uyarıyoruz" başlıklı açıklamada, tutuklamaların kendilerini şaşırtmadığı ifade edildi. Yaşananları "işbirlikçi faşizm" olarak nitelendiren dernek, bugün olanların yarın bağımsızlık ve toplumsal eşitlik isteyen, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığını savunan, gerçek demokrasi, insan hak ve özgürlükleri mücadelesi veren her yurttaşın başına gelebilecek uygulamaların başlangıç adımları olduğunu iddia etti.

    Açıklamada, "Varlığını, canlılığını ve etkinliğini Türkiye Cumhuriyeti'nin sunduğu engin olanaklar ve ortama borçlu olan her kişi, kurum ve kuruluş artık başını önüne eğip yaşananları yurtseverce değerlendirmeli, hızlanan işbirlikçi faşizm sürecini bir an önce durdurmanın her türlü demokratik birlik, dayanışma ve direnme olanaklarını yaratmalıdır.

    Atatürkçü Düşünce Derneği, bu doğrultuda her katkıyı yapmaya, gerektiğinde de tek başına mücadelesini sürdürmeye kararlıdır." denilerek herkesi direnmeye davet etti.

    BUGÜN




    ADD Balyoz için direnme çağrısı Yorumları