Öğretim üyeleri, Sağlık Bakanlığı'na yürüdü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (15:58)   Son Mesaj: 02-21-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    02-21-2011

    Öğretim üyeleri, Sağlık Bakanlığı'na yürüdü

    Öğretim üyeleri, Sağlık Bakanlığı'na yürüdü


    Tıp Fakülteleri Öğretim Üyeleri Girişimi Ankara Kolu, öğretim üyelerin sorunlarına dikkat çekmek için Sağlık Bakanlığı'na yürüdü.

    Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü'nde toplanan Tıp Fakülteleri Öğretim Üyeleri Girişimi yanlısı öğretim üyeleri Sağlık Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. Öğretim üyeleri "Performans sağlığa zararlıdır", "Sözleşmeli köle olmayacağız" gibi sloganlar attı. Öğretim üyeleri Sağlık Bakanlığı önünde Çevik kuvvetin barikat kurması nedeniyle açıklamalarını Abdi İpekçi Parkı'nda yaptı.
    Grup adına açıklama yapan Doç. Dr. Serap Şahinoğlu, devlet hastanelerinde uygulanan performansa göre ödeme istemiyle hekimlerin günde 150 hasta bakar hale getirildiklerini ifade ederek, "Sonra yıldan yıla ödeme tutarları düşürülerek sağlık çalışanlarının emekleri değersizleştirilmiştir. Hastana polikliniklerinde bir hastaya 3 dakika zaman ayrılabilmekte, bu süre içerisinde hekimler hastanın ameliyat edilip edilmemesine karar vermek zorunda bırakılabilmektedir. Artık hekimler de, halkımız da bu sistemin kimsenin menfaatine olmadığını görmeye başlamıştır" dedi.

    Doç. Dr. Şahinoğlu, sıranın sağlık alanı üzerinden tıp fakültelerine, tıp fakülteleri üzerinden de üniversitelere egemen olma planının uygulamaya geldiğini iddia ederek, "Şu sıraları yeni bir uygulamanın, Marmara Modelinin yaygınlaştırılmasının hazırlıkları yapılmaktadır. Amaçlanan, tüm üniversite hastanelerin önce Sağlık Bakanlığı'na, daha sonra zaman içinde diğer kamu hastaneleriyle birlikte yabancı sermayeye devredilmesidir" diye konuştu.

    Sözleşmeli statü sistemiyle öğretim üyelerinin tıp fakültelerinden uzaklaştırılmak veya hükümetin memuru yapılmak istendiğini öne süren Doç. Dr. Şahinoğlu, "Tıp fakültelerinden başlayarak, üniversiteler sistem içinde liyakate ve hakkaniyete uygun olmayan bir 'çoğunluk' yaratılmaya çalışıldığı kaygısı giderek yaygınlaştırılmaktadır" ifadesini kullandı.

    Dile getirdiklerin sorunlarının he yalnızca hekimlerin ve öğretim üyelerinin ne de sadece tıp fakültelerinin sorunları olduğunu olduğunu ifade eden Şahinoğlu, "Bunlar; tüm üniversitenin, halkın , ülkenin sorunlarıdır. Yapılanları ve yapılmak istenenleri gayet iyi görüyoruz ve yetkililere sesleniyoruz: Bu gidiş yanlış gidiştir. Tıp fakültesine, üniversiteye, öğrencilerimize, halkımıza, ülkemize zarar verecek bu uygulamadan vazgeçiniz" dedi.

    Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.





    Öğretim üyeleri, Sağlık Bakanlığı'na yürüdü Yorumları