Bakan Çelik'ten Libya yorumu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (14:36)   Son Mesaj: 02-21-2011 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    02-21-2011

    Bakan Çelik'ten Libya yorumu

    Bakan Çelik'ten Libya yorumu


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, Libya'daki olaylarla ilgili olarak, ''Demokrasinin güzelliklerini, nimetlerini, seçimin önemini bir kez daha bu olaylarla milletimiz görüyor diye düşünüyorum'' dedi.

    Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Bursa Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Çelik, Libya'daki gelişmelerin hatırlatılması üzerine, bu ülkeye yaptığı son seyahatte, 10 binin üzerinde Türk çalışanının bulunduğunu öğrendiğini, bunun çok büyük bir rakam olduğunu ve artarak devam ettiğini söyledi.

    THY uçağının Libya'ya inemediğinin kendisine iletildiğini belirten Çeliş, şöyle konuştu:

    ''Mesela Bingazi gibi bazı illerde sıkıntının çok büyüdüğünü ifade ettiler. Tabii biraz da dünyaya kapalı durumda şu anda Libya. Bundan dolayı bizim de şu anda endişemiz var tabii vatandaşlarımızın durumuyla ilgili. Ama telefonla yapılan irtibatlarda özellikle Bingazi bölgesinde 2 bin 500 vatandaşımızın, şu anda havaalanında bulunduğu şeklinde beyanlar oldu. Sağlıklı bilgiyi Dışişleri Bakanlığımız takip ediyor. İnanıyorum ki Türkiye bütün imkanlarını seferber ederek, orada vatandaşlarımızın burnu kanamadan buraya tahliyelerini gerçekleştirmiş olacağız. Tüm bu coğrafyalarda cereyan eden hadiseler, ister istemez ülkemizi de insanımızı da gerek orada ticaretle ilgili yatırım yapan gerekse iş ve aş için yatırım yapan vatandaşlarımızı ciddi şekilde etkilemektedir.''

    Çelik, Libya'daki karışıklıkların kısa süre içinde son bulmasını ve sağlıklı bir düzene geçilmesini umduğunu ifade ederek, ''İşte demokrasinin güzelliklerini, nimetlerini seçimin önemini bir kez daha bu olaylarla milletimiz görüyor diye düşünüyorum'' dedi.

    -''ATMAK KOLAY, YAPMAKTIR ASIL OLAN''-

    Bakan Çelik, bir gazetecinin, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun maaş vaadini nasıl yorumladığını'' sorması üzerine ise şunları kaydetti:

    ''Bu işlerde atmak kolay, yapmaktır asıl olan. Şimdi mutfakta olmayanların, bu işin aşçılığını üstlenmeyenlerin çok güzel yemek yapacaklarını söylemeleri çok doğaldır, tabiidir. Esas mesele mutfakta neyi yapıp, neyi yapmayacakları önemlidir. Bunlar geçici birkaç aylık söylemlerden ibaret, 'Acaba birkaç daha oy artırabilir miyiz?' diye ifade edilen politik cümlelerdir. Hiçbir geçerliliği, haklılığı veya bilimselliği gerçekten yoktur. Türkiye'de yoksullara ayni değil, nakdi yardım yapmak, aslında sosyal güvenliğin de bir önemli bölümüdür. Ama bunu rakamlandırıp 'Ben bin 200 liraya kadar, işte şu anda 9,5 milyon yeşil kartlıya bu imkanı sağlayacağım' gibi bir yaklaşım, Türkiye gerçekleriyle ilgisi olamayan, haberi olmayan ve anamuhalefet cephesinden geliyor bu... Yani 'Ben iktidara talip değilim' anlamını taşıyor bu ifadeler. Ayrıca şunu da ifade edelim Türkiye'de yağ, şeker, un var, çok güzel de usta var. Onun için usta arayışı yok milletimizde. Kendi işlerine baksalar daha isabetli olur.''




    Bakan Çelik'ten Libya yorumu Yorumları