Soysal'dan 'dinleme' tepkisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (14:38)   Son Mesaj: 02-21-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    02-21-2011

    Soysal'dan 'dinleme' tepkisi

    Soysal'dan 'dinleme' tepkisi


    CHP Milletvekili Çetin Soysal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında dinleme iddialarına ilişkin hükümeti eleştirdi.

    CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin hükümetin yeterli açıklamayı yapmadığını belirterek, "Sadece 'dinleme yok' demekle yetindiler ancak benim elimde bir liste var. Soruyorum 14 adet teknik dinleme cihazı kimler tarafından ithal edildi" dedi.
    Kendisinin sorumluluk gereği elindeki bilgileri kamuoyu ile paylaştığını ifade eden Soysal, "İlgili bakan yeterli açıklama yapmadı. Sadece 'dinleme yok' demekle yetindi.

    Benim elimde bir liste var ve bana bu listede kimler olduğunu soruyorlar. Biz CHP olarak bunu çok iyi biliyoruz. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere eski Genel Başkanımız Sayın Baykal, siyaset adamları, yargı mensupları, bazı askerlerimiz bana gelen bilgilere göre çok iyi bir şekilde dinleniyor" dedi.

    Dinleme yapılabilmesi için 14 adet teknik dinleme aracının ithal edildiğini iddia eden Soysal, "Bunlar kayıtlı mı? Bu cihazlardan emniyetin haberi var mı? Bana gelen bilgilere göre telefon konuşmaları ile dinlenen birçok vatandaştan 3 bininin konuşmaları özel olarak takip edilmekte. Sinyal bilgileri ele geçirilmekte, kayda alınmakta. Teknik takibi yapılarak arşivlenmektedir. Özel hayata ilişkin tüm veriler dosyalanmaktadır. Emniyetin içinde ve dışında bazı kozmik odalar oluşturulmakta, bunlar içeri ve dışarı servis edilmek üzere saklanmaktadır. Bir takım organize güçler var. Bu güçler Türkiye'nin siyasetini, yaşantısını ve politikasını şekillendirmektedir" şeklinde konuştu.

    Soysal, teknik dinleme cihazlarının kim tarafından alındığının sorulması üzerine ise şunları söyledi:

    "Biz parti olarak bunun üzerinde çalışıyoruz. Bunu öğrenmenin özellikle hükümet tarafından çok da zor olmadığını düşünüyorum. Ancak herkes derin bir sessizliğe bürünmüş durumda. Ortada tamamen bir korku imparatorluğu hakim."










    Soysal'dan 'dinleme' tepkisi Yorumları