Her şey dahil bin 500 TL'ye dinleme!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (14:06)   Son Mesaj: 02-21-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    02-21-2011

    Her şey dahil bin 500 TL'ye dinleme!

    Her şey dahil bin 500 TL'ye dinleme!


    Antalya polisi tarafından çökertilen, yasa dışı telefon ve ortam dinlemesi yapan çetenin dinleme, takip ve görüntüleme işlemlerini tarifeye bağladığı ortaya çıktı.

    Antalya'da ''yasa dışı dinleme'' suçlamasıyla gözaltına alınan örgüt üyelerinin telefon ve ortam dinleme ile fiziki takip için ''ücret tarifesi'' oluşturduğu belirlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 15 ilde düzenlenen, ''3. Kulak'' adı verilen operasyonda gözaltına alınan, ''para karşılığı ortam ve telefon dinlediği'' öne sürülen örgütle ilgili soruşturma sürdürülüyor.
    İçerisinde dinleme, görüntüleme, araç takip, SMS ve elektronik postayla bilgilendirmenin yer aldığı her şey dahil paketinin bedeli 2 bin 500 TL olarak belirlenmiş.

    Adliyeye sevk edilen çetenin çalışma yönteminin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 15 ayrı ilde faaliyet gösteren çetenin telefon dinlemelerini tarifeye bağladığı öğrenildi. Antalya'yı takip grubunun merkezi, İstanbul'u da dinleme merkezi olarak kullanan çetenin, SMS takibi için 350 TL aldığı belirlendi. Çete tarafından hazırlanan tarifeye göre SMS ve ortam dinlemesi 600 TL; SMS, ortam ve telefon dinlemesi bin 500 TL; haftalık fiziki takip 600 TL; GPRS ile araç takip bin 500 TL olarak fiyatlandırılmış. Çetenin ayrıca içerisinde telefon ve ortam dinlemesi, fiziki takip, SMS takibi ve görüntülemenin yer aldığı her şey dahil paketini de 2 bin 500 TL'ye yaptığı belirtildi.

    Operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen E.Ö. ile birlikte biri emekli astsubay 10 kişi gözaltına alınmıştı. Özel hayatı ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişi şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Çetenin dinleme yapmak için program geliştirdiği ve bunu internet üzerinden sattığı belirlenmişti.

    Örgütün müşterilerini kendilerine ait 10 internet sitesinden buldukları ve şu ana kadar polisin 52 müştekiye ulaştığı belirtildi.

    Örgüt üyelerinin otomobilleri GPS takarak takip ettiği, moto kurye kıyafeti giyerek fiziki takip yaptığı, suç örgütünün müşterilerinin çoğunun aldatıldıklarını düşünen eşler olduğu ifade edildi. Örgütün Antalya ve İstanbul merkezli çalıştığı bildirildi.

    ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal'', ''haberleşmenin gizliliğini ihlal'', ''Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet'' suçlamalarıyla gözaltına alınan, aralarında örgüt lideri E.Ö'nün de bulunduğu 10 zanlının sorgusu devam ediyor.

    Operasyonda gözaltına alınan 62 zanlıdan ''özel hayatın gizliliğini ihlal etme'' suçlamasıyla sorgulanan 52'si savcılığın talimatıyla serbest bırakılmıştı.

    Zanlılarla ele geçirilen malzemeler arasında, parfümün içine yerleştirilmiş görüntü alma ve dinleme cihazı, gözlük görünümlü kamera, eş takibi dedektiflik sözleşmesi ile eş takibi sonucu aldatılan eşlere verilen fotoğraflar da yer alıyordu.




    Her şey dahil bin 500 TL'ye dinleme! Yorumları