Libya'ya battaniye ve gıda yardımı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (13:56)   Son Mesaj: 02-21-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    02-21-2011

    Libya'ya battaniye ve gıda yardımı

    Libya'ya battaniye ve gıda yardımı


    Kızılay, Kamu düzeni sorunu yaşayan Libya’daki Türk vatandaşlarına, tahliyeleri sırasında gıda ve battaniye desteği yapacak.

    Türk Kızılayı"nın yaptığı yazılı açıklamada Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı ve Libya"daki Türk Büyükelçiliğinin talepleri doğrultusunda, elçilik çalışanları ve havaalanında bekleyen vatandaşlar için ilk etapta 1.5 ton gıda kolisi ile 600 kişilik kumanya, daha sonra da bin 500 kişilik yardım malzemesi gönderildiği belirtildi.
    Dışişleri Bakanlığı"nda yapılan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık Afet işleri Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genele Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı ve Türk Kızılayı"nın afetten sorumlu yöneticilerinin katıldığı açıklandı. Türk Kızılayı"nın açıklamasına göre, Libya"daki yurttaşların biran önce tahliye edilmesi kararının verildiği toplantıda, İstanbul"dan hareket edecek 2 feribot ile tahliye edilmesi beklenen 3 bin yurttaş için yeterli sayıda kumanya ve battaniye temin edileceği bildirildi.

    İstanbul"dan hareket edecek İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi"ne ait 2 feribot ile tahliye edilecek 3 bin yurttaş için yeterli sayıda kumanya ve battaniye sağlayacağını açıklayan Türk Kızılayı, tahliye çalışmalarına destek vermek üzere feribotta bulunacağını belirtti. Krem peynir, konserve ton balığı, konserve barbunya, konserve yaprak sarması, meyveli süt, bal, tereyağı, helva, Trabzon ekmeği, içme suyu, plastik çatal-kaşık-bıçak, ıslak mendil ve çocuk bezinden oluşan yardım malzemelerinin Kızılay tarafından bölgeye ulaştırılacağı belirtildi.




    Libya'ya battaniye ve gıda yardımı Yorumları