Birdal: Nevin Berktaş serbest bırakılsın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (13:37)   Son Mesaj: 02-21-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    02-21-2011

    Birdal: Nevin Berktaş serbest bırakılsın

    Birdal: Nevin Berktaş serbest bırakılsın


    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, cezaevindeki yazar Nevin Berktaş'ın serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

    Birdal, Berktaş'ın annesi Makbule Berktaş ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, yazar Berktaş'ın, 1980 yılından itibaren yaklaşık 22 yılını cezaevlerinde geçirdiğini belirtti.
    Berktaş'ın son olarak, yazdığı bir kitaptan dolayı tutuklandığını ileri süren Birdal, ''Düşünce ve basın özgürlüğü; demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmazıdır. İçeride gazetecisi, yazarı bulunan bir ülkenin bundan söz etmesi ne inandırıcı ne de güven vericidir. Bu nedenle Berktaş'ın serbest bırakılmasını istiyoruz'' dedi.

    Makbule Berktaş da kitabında cezaevinde hücrede yaşadıklarını anlatan kızının tutuklanmayı hak etmediğini savunarak, serbest bırakılması için mücadeleye devam edeceğini söyledi.




    Birdal: Nevin Berktaş serbest bırakılsın Yorumları