Galericilik yapan tefeci çete çökertildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (13:07)   Son Mesaj: 02-21-2011 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    02-21-2011

    Galericilik yapan tefeci çete çökertildi

    Galericilik yapan tefeci çete çökertildi


    Bursa'da galericilik adı altında tefecilik yaptıkları iddia edilen çete, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla çökertildi.

    Bir çetenin faizle borç verdikleri şahısları ölümle tehdit edip, icra yoluyla gayrimenkullerine el koyduğu ihbarını alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Karacabey ve Bandırma ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenleyen ekipler, D.G., R.G., R.G., ve E.A. isimli 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların otomobil galericiliği aldı altında sıkışık durumdaki kişilere otomobil alım satımı yapılmış gibi nakit para verdikleri, karşılığında çek ve imzalı boş senet imzalattıkları, çek ve senetlerin ödenmemesi halinde ise çok yüksek faiz uyguladıkları ileri sürüldü. Şebekenin imzalı boş senetlere yüksek miktarda rakam yazarak icra yolu ile mağdurların menkul ve gayrimenkullerine el koydukları, mağdurları darp ve ölümle tehdit ederek haksız kazanç sağladıkları iddia edildi.
    Şahısların ev ve dükkanlarında yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, şarjör, 15 adet tabanca fişeği, 591 adet 3 milyon 288 bin 326 TL değerinde senet, 2 adet 49 bin 800 TL değerinde çek, 4 adet tapu aslı, 7 adet tapu fotokopisi, 8 adet oto alım satım sözleşmesi koçanı, 40 adet alım satım vekaletnamesi, 4 adet oto alım satım protokolü, 62 adet değişik şahıslara ait sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi, 4 adet ajanda, 3 adet bıçak, 4 adet sopa, 8 adet banka hesap cüzdanı, 6 adet tevdi bordrosu, temlikname, 2 adet araç kiralama sözleşmesi, 147 adet oto satış sözleşmesi ele geçirildi. Yakalanan 4 zanlı, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, tefecilik, darp, ölümle tehdit ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.







    Galericilik yapan tefeci çete çökertildi Yorumları