Bir dükkanın önüne bomba düzeneği bulundu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-21-2011 (13:04)   Son Mesaj: 02-21-2011 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    02-21-2011

    Bir dükkanın önüne bomba düzeneği bulundu

    Bir dükkanın önüne bomba düzeneği bulundu


    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir dükkanın önüne bomba düzeneği bulundu. Son anda farkedilen bomba düzeneği polis tarafından fünye ile patlatıldı.

    Kendisini fark eden dükkandaki işçiyi bıçaklayan bombacı olay yerinden kaçarken, fünye ile paketi patlatan polis vatandaşlardan alkış aldı.
    Olay, sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi Eski Kasaplar Sokağı üzerindeki emekli öğretmen A.K.'ye ait kuyumcu dükkanının önünde meydana geldi. Elindeki bomba düzeneğini dükkanın önüne bırakmak isteyen bir kişi, kendisini fark eden dükkandaki işçi O.K. ile boğuşmaya başladı. İşçiyi bıçakla yaralayan bombacı, düzeneği bıraktıktan sonra bölgeden uzaklaştı.

    Yaralı işçi Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, zabıta ekipleri ise paket çevresinde güvenlik önlemi alarak, polislerin gelmesini bekledi. Polis bölgeye güvenlik şeridi çekerken, askeriyeye ait sinyal kesici jammer aracı getirildi. Bomba imha uzmanı düzeneği fünye ile patlatırken büyük panik yaşandı. Bomba büyük bir gürültüyle patlarken, vatandaşlar polisi alkışladı. Patlamanın ardından ikinci bir düzenek ihtimali nedeniyle güvenlik kordonunu açmayan polisin yaptığı detaylı incelemede bir adet piknik tüpü bulundu. Piknik tüpü boş çıkarken, düzeneğin telefona bağlı bomba olduğu ortaya çıktı.

    Bu arada, Şemdinli'ye bir hastayı almaya giden ambulansın bombanın bırakıldığı sokağa girmek istemesi paniğe neden oldu. Ambulans şoförü son anda ikaz edilerek sokağa girmesi engellendi.

    Düzeneğin parçaları Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kendilerine 'Mezit Grubu' adı veren bir grup, geçtiğimiz günlerde Yüksekova halkını tehdit ederek, 'Pazartesi ortamın nasıl olacağını göreceksiniz' yazılı bildiriler dağıtmıştı.






    Bir dükkanın önüne bomba düzeneği bulundu Yorumları