Sabahat Tuncel: Katliamlar o zihniyetin ürünü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (10:37)   Son Mesaj: 02-21-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 798  

    02-21-2011

    Sabahat Tuncel: Katliamlar o zihniyetin ürünü

    Sabahat Tuncel: Katliamlar o zihniyetin ürünü


    BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, "Bu ülkede Ergenekon denen bir örgüt Kürt halkına karşı, Türkiye demokrasisine karşı terör estirmiştir. Dersim, Sivas, Gazi, 1 Mayıs katliamı o zihniyetin ürünüdür" dedi.

    BDP'li Tuncel, partisinin Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki temsilciğinin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Tuncel, "16 yıllık siyasi hayatımı boyunca hep halkımızla siyaset yapmayı, halkın adına söz söylemeyi değil, halkın söz söylemesi için olanak yaratılması konusunda mücadelemizi yürüttük. Ankara'da oturarak siyaset yapılamayacağını, Ankara'da oturanların halkımızın sorunlarını görmediğini, siyaseti asıl yapanların sizler olduğunu hep söyledik" dedi.nalktığını belirten Çelik, "Biz söz verdik mi onu y
    Demokrasinin olmadığı, anti demokrasi uygulamalarının olduğu bir dönemden geçildiğini savunan Tuncel, 12 Eylül darbesinin uygulamalarının bugün de devam ettirildiğini öne sürdü. Tuncel, "Aradan 30 yıl geçti, aynı uygulamalar devam ediyor. Üstelik demokrasi adına aynı uygulamalar devam ediyor. Yine zindanlar dolu. Kürtlerle, Kürt demokrasisi muhalefetinden yana olanlarla. Türkiye'nin demokrasi cephesinden yana, Kürt halkının özgürlüğünden, emeğin özgürlüğünden yana olanlarla. Hala sokakta işkence var. Hala insanlar kendisini özgürce ifade edemiyor. Türkiye'de demokrasi denen bir olay yok" şeklinde konuştu.

    Tuncel, "Ergenekon üzerinden bir tartışma yürütüyorlar" diyerek siyasileri eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti;

    "Birisi diyor, 'Ergenekon örgütü neredeyse ben gidip ona üye olayım', birisi de diyor ki 'Ergenekon Dersim'dedir.' Bu ülkede Ergenekon denen bir örgüt Kürt halkına karşı, Türkiye demokrasisine karşı terör estirmiştir ve onun ürünüdür Dersim katliamı, Sivas, Gazi, 1 Mayıs katliamı o zihniyetin ürünüdür. Her biri bu zihniyeti bir sonraki hükümete devretmiştir. Onlara göre muhalif olan, onlara göre devlete karşı söz söyleyen, demokrasi, özgürlük isteyen herkesi öldürmek gerekiyor. Bu zihniyetin bir sonucudur 17 faili meçhul cinayet. Bu zihniyetin sonucudur son 30 yılda 50 bin yurttaşımızın hayatını kaybetmesi. Sayın Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu gelin Dersim'i aydınlatın. Kılıçdaroğlu'ndan şunu beklerdik; evet Dersim'de bir katliam yapıldı, bu katliam kötüydü, insanlara karşı suç işlendi, o zaman gel birlikte aydınlatalım. Ergenekon'la hesaplaşmaya niyeti yok. Ergenekon'da bazı paşalar yargılanıyor. Peki, ne çıktı? Her gün toplu mezarlar, kemikler çıkıyor. Ama bir tane fail yargılanmadı. Bir tanesi açığa çıktı mı? Asit kuyularındaki kemiklerin, kayıpların hesabı soruldu mu? Türkiye kendi geçmişiyle yüzleşti mi?"




    Sabahat Tuncel: Katliamlar o zihniyetin ürünü Yorumları