228 Türk vatandaşı Libya'dan döndü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-20-2011 (22:56)   Son Mesaj: 02-23-2011 (12:17)    Cevap: 1    Gösterim: 738  

    02-20-2011

    228 Türk vatandaşı Libya'dan döndü

    228 Türk vatandaşı Libya'dan döndü


    Gösterilerin yaşandığı Libya'dan Türk Hava Yolları'nın (THY) özel uçağıyla Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşlarından İnşaat Mühendisi Dilek Angın, Türkiye'ye dönmek isteyenlerin vize konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

    THY'nin Türk vatandaşlarının tahliyesi için bugün Bingazi'ye gönderdiği özel uçakla gelen aralarında 7 çocuğun da bulunduğu toplam 288 yolcu yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.
    Basın mensuplarına açıklama yapan yolculardan Dilek Angın, Libya'daki çalışanların paralarını alamayacaklarını düşünerek kamplarındaki inşaat makinelerini, pikapları, yemekhanedeki aletleri, televizyonları alıp götürdüklerini söyledi.

    İş yeri sahiplerinin şu anda tahliye sürecini beklediğini anlatan Angın, ''Bingazi'de çok sayıda arkadaşımız ve çalışanımız var. Havaalanında toplanan insan sayısı bini bulmuştur. Libyalı yetkililere vize konusunda baskı yapılsın çünkü sıkıntı yaşanıyor. Arkadaşlarımız vizeden dolayı geçemiyorlar'' diye konuştu.

    Bingazi'deki bir inşaat şirketinin proje müdürü olan Bilge Durukan da, göstericilerin Türklerle bir problemi olmadığını, ancak arada çıkan bazı fırsatçıların şantiyeleri yağmaladığını söyledi.

    Durukan, '''Libya'da insanların can güvenliği yok. Yönetime karşı olanlar ve yönetim yanlıları sokaklarda çatışıyor'' dedi.

    Libya'da işçi olarak çalışan Engin Gök de, çalıştıkları şantiyede kimsenin kalmadığını ifade ederek, iş yeri sahiplerinin de Türkiye'ye döneğini söyledi.

    Gök, Libya'ya tekrar dönmeyi düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soru üzerine, ''Dönmek şu an imkansız, zaten nasıl döneceksiniz ki?'' yanıtını verdi.

    Şantiyelerinden 40 kişinin havalimanına geldiğini dile getiren Gök, ilk gelen uçağa binerek ülkeye dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

    İsmini vermek isteyen bir kadın yolcu da, Libya'da olaylar nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını, havaalanında kumanya ve su bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

    Aynı yolcu, ''Çoluk, çocuk aç kaldık, su yok. Şirketimiz sahip çıktı ve onların sayesinde ülkemize dönebildik. Konsolosluk bizimle ilgili elinden geleni yaptı ancak yeterli olmadı'' dedi.

    AA




    228 Türk vatandaşı Libya'dan döndü Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-23-2011, 12:17

    --->: 228 Türk vatandaşı Libya'dan döndü


    libya dan gelen yolcularin isim listesi
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci